Как от непотребни вещи у дома може да направим шик аксесоари

Не изхвърляйте непотребните вещи, вижте как да ги превърнете в уникални аксес...

8573

Колко от нас имат сума ти непотребни вещи в дома, които изхвърляме при едно по-голямо почистване. Замисляли ли сте се обаче как може да оползотворят повторно и да се превърнат в шик аксесоари за дома. Ето няколко идеи как това да се случи. 

1.  Ваза за цветя

Боядисайте старите вази с боя за стъкло и те ще придобият съвсем различен вид. Може да ги наредите на етажерка като акесоар или да ги използвате като поставка за бижута – колиета, гривни, гердани.

2.  Кошници

Метална или плетена кошница обърнете надолу и може да имате чудесен полилей.

3.  Купички и чинии

Закачете различни чинии или купи на стената като изкуство или ги използвайте за съхранение на дребни аксесоари, ключове….

4.  Телен кош

Обърнете я надолу, сложете малък плот и ще имате малка помощна масичка. По-малък кош може да се превърне в саксия за двора или градината..

5.  Куфари

Старите куфари са подходящо място за съхранение на албумите със снимки. Подредете различен размер куфари един върху друг, за да направите малка нощна масичка.

6.  Амбалажна хартия

7.  Рамки за картини

От тях може да направите малка дъска за записки, да създадете колаж, а ако е по-голям размер да се превърне и в поставка за масата.

8.  Дрехи

От старите пуловери може да направите калъфки за възглавници. От джобовете на старите джинси може да създадете джобчета за стената, подходящи за дребни предмети и аксесоари.

9.  Свещник

Старият свещник може да се превърне в саксия за двора.

10. Дървени щори

Закачете старите щори зад леглото, за да се превърнат в табла

Направете дъска за спомени, като използвате ребрата за картички или картини.

11.  Книги

От големите книги може да направите рафтове. Закрепете ги със скоби за стената. С помощта на стара книга може да скриете рутера у дома. Подредени една върху друга книги се превръщат в малка помощна масичка.

12.  Опаковки от CD

Създайте красива галерия от старите опаковки. 

Сподели: