Pop-up в интериора

Pop-up в интериора

Поп артът е много интересна тенденция. Първо, този стил донесе ярки цветове, неочаквани форми и смели акценти в интериора. Никъде другаде няма такова разнообразие от цветове, текстури и текстури. Второ, той продължава да развива своята история, започнала с философията на художниците от 60-те години. Това е протест срещу абстракцията и експресионизма и почит към културата на масовото потребление.

И така, защо този стил прави нашите домове днес толкова различни, толкова привлекателни? Това е основната задача на стила поп арт. Да предаде на другите, че всичко в света съществува за всички и да привлече вниманието към банални неща.

С какво се характеризира още този стил?
- еклектична комбинация от контрастни цветове
- разнообразие от стилове и използване на детайли от предишни епохи
- пана с култови персонажи, картини с потребителски стоки и графити рисунки
- изобилие от гланц, гланц, пластмаса
- мебели и декор с нестандартна футуристична форма

Главната роля

И първото място заслужено се заема от стената. Най-често тя е украсена с произведения в стила на поп изкуството. Живи портрети на Мадона и Джон Ленън, плакат на Lemon Marilyn, изображения на сцени от популярни комикси, ретро черно-бели снимки и изрезки от списания и вестници се подреждат в хаотичен колаж. Такава стена ще се превърне в провокативен щрих в интериора и ще зададе тона на цялата къща.

 

Свързваме несвързаното

Както вече разбрахме, поп изкуството е много цветно и ярко. За да оборудвате интериора в тази посока, трябва да помислите как ще се държи в "спокойни" зони. Например в спалнята, защото там неоновите и наситени цветове няма да ви настроят за атмосфера на релакс и спокойствие. Но има няколко варианта как спретнато да добавите този стил към стаята.

Можете да предадете весело настроение с помощта на декоративен текстил. Възглавниците и покривалото ще бъдат отличен проводник. Друг пъстър цвят може да бъде премахнат от видимата зона и поставен над главата, т.е. в този случай главата на леглото ще работи. Или поставете цветно "петно" на пода - красив килим ще ободри сутринта.

Геометричен диван с обикновена тапицерия, фотьойл с необичайна облегалка, извънземни столове на един крак, подова лампа във формата на куче, акцент върху цялата стена, завеси с метални нишки, килими, наподобяващи мастилено петно - всичко това перфектно ще предаде вашия творчески дух. Да разчупим стереотипите!

 

Малка частица

Още по-добре е, ако се потопите в този скандален стил на етапи. Украсете не целия интериор, а неговите части. Светлата цветова палитра ще бъде идеалният фон за цветни пръски. Сега плакатите на стената, които отразяват текстила на леглото, не изглеждат претенциозни, а тенекия вместо ваза ще покаже вашата дизайнерска изобретателност. Бъдете креативни и не се страхувайте да отидете отвъд!

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...