Остарели трендове в интериора, които се надяваме да не се върнат

И от които е добре да се отървете

574

Всеки иска да има модерен дом, в тон с последните тенденции и най – новите дизайнерски решения. Понякога обаче тенденциозно или не, не искаме да променяме някои неща в обзавеждането, просто защото ни харесват или дотолкова сме свикнали с тях, че не им обръщаме внимание. Дали така не си правим лоша услуга и не разваляме вида на дома ни?

Вижте някои от остарелите трендове в обзавеждането и ако присъстват и във вашето жилище се постарайте да ги коригирате.

Мебели с пискюли/ орнаменти/ тафта

Дълго време те са били символ на лукс и богатство, но днес са толкова старомодни и стоят „тежко“ в стаята. Ако имате такива, сменете ги.

Кухня стил „Тоскана“

Този тип обзавеждане беше много модерно в началото на 2000 г., но не и днес. Модата е на по – просторната, светла и отворена кухня, с минималистични мебели.

Борд на тапетите

Независимо дали минава през средата на детската стая или оформя горната част на стената в дома ви, тази тенденция беше хит в 90-те. Просто се откажете от нея.

Завеси, съвпадащи с мебелите като десен

Не казваме, че трябва да има пълен контраст между мебелите и завесите, но цветовото съответствие вече е демоде и не работи. Заложете на едноцветни пердета или мебел в ярки и цветни шарки.

Манията по бурканите за декорация

 

От 90-те години на миналия век, бурканите се ползват за какви ли не направи си сам проекти -   свещници, кутии за салата, дозатор за сапун….Тази мода обаче вече отминава и днес се връща тенденцията да се използват за консервиране.

Мебели от ракита

Да, те са чудесни…Но за двора. У дома заложете на традиционните мебели. А вариантите на платове и десени са безкрайни.

Огледало със странични светлини

Да, вие сте звезда. Но това не означава, че трябва да бъдете заслепени от тази тенденция на 90-те години. Осветлението на банята днес е по-меко и по-деликатно.

Авокадово зелено в комбинация със златно

Тези два цвята бяха хит през 70-те години. Ако все още се намират у дома ви, отървете се от тях.

Папрат навсякъде

Това е красиво растение, но нямате нужда от него във всяка стая. През 90-те и 2000-те година тези растения превзеха домовете, но не е нужно жилището ви да изглежда като оранжерия.

Шотландско каре

О, 70-те. Ако не искате да се чувствате като в калейдоскоп, по – добре се откажете от този стил. Ние със сигурност не пропускаме този поглед, което ви накара да се почувствате така, сякаш сте били в каридоскоп. Както при много други елементи в този списък, залепването на малки дози е от ключово значение.

Сподели: