11 неща, които не знаехте, че вашата миялна може да направи

Освен да измие съдовете

3685

Обзалагаме се, че ако имате миялна машина у дома, я използвате само за миене на съдовете. А знаете ли, че тя крие неочакван потенциал?

Вижте няколко ползи от нея, извън стандартното й предназначение.

Да печете филета сьомга

Съдомиялните машини са подходящи за нещо повече от почистване на съдовете. Защото дори може да…готвите в нея. Като сьомга във фолио. Увийте парчето и  поставете я в горната част на шкафа. Пуснете нормален цикъл без препарат и…воала. Вечерята е готова!

Да миете плодове и зеленчуци

Ако миете отделно всеки плод или зеленчук от седмичния пазар, решете лесно проблема като сложите всички на студен цикъл в съдомиялната. За да не нараните по – деликатните като домати и праскови, ги поставете в горната част на машината.

Да дезинфекцирате клавиатурата

Много експерти твърдят, че няма проблем да се чисти в миялната. Само не слагайте сапун и пуснете студена вода. След това оставете да изсъхне добре.

Запазва храната топла

Ако фурната ви е пълна, пуснете съдомиялната машина на сух цикъл без вода и оставете ястието на горната кошница. Храната ще остане топла.

Затопляте ястия

Ако искате да поднесете вечеря, достойна за гурме ресторант, загрейте чиниите. Просто пуснете в цикъл затопляне.

Да помогнете на авокадото да узрее

Ако имате зелено авокадо, но ви трябва за салатата меко, просто сложете плодовете в горната част на машината на нормален цикъл. Според запознати топлината и / или влажността може да омекоти плода за 10 минути.

Да сготвите зеленчуци на пара

Сложете зелен фасул или аспержи в буркан с чаша вода иго затворете. След това оставете буркана в горната част на съдомиялната машина и пуснете на нормален цикъл. След няколко  минути ще имате вкусни, идеално запарени зеленчуци.

Да почистите четките за грим

Колкото и да миете четките, винаги остават следи грим по тях. Затова следващия път ги сложете в кошницата и пуснете на нормален цикъл. Можете да направите същото за ножици за нокти, четки за коса и гребени.

 

Да сготвите домашна лазаня

Запечатайте лазанята в алуминиево фолио и пуснете нормален цикъл, като изберете "сухо нагряване" и "дезинфекция" за допълнителна топлина. Доста удобно!

Да използвате като място за съхранение

Ако имате миялна, която е счупена, не я изхвърляйте. Кошниците са идеални за съхранение на съдове и малки аксесоари.

Да подсушите съдовете

Ако нямате достатъчно съдове, за да заредите миялната, измийте ги на ръка и ги сложете, за да се отцедят там.

 

Да почистите изкуствените цветя

Те са красиви, но са магнит за праха. Затова ги пуснете в миялната, за да и освежите.

 За още актуални новини от Idei.bg последвайте страницата ни в Instagram

 

Сподели: