ОБезопасен дом

Лесно е. С ИКЕА  

8950

Моят дом е моята крепост. Всеки знае тази максима и мнозина силно вярват в нея. Защото домът е онова място, на което се чувстваме най-сигурни, защитени и в безопасност. Защото знаем, че там сме създали онзи комфорт, който ни кара да се отпуснем и да се наслаждаваме на почивката пълноценно.

Но…(винаги има това но) колко сигурен за вас и вашите близки е домът ви в действителност? Убедени ли сте, че всяка стая е напълно обезопасена и всяка мебел е достатъчно стабилна? Ако  имате малки деца, може ли да ги оставите съвсем спокойно да играят, без да се опасявате, че може да се наранят, да се подхлъзнат или да съборят нестабилния шкаф?

ikea.bg

Ако отговорът на повечето въпроси ви кара да се замислите, значи е време да помислите за това как да обезопасите дома.

От хлъзгавия килим до чекмеджетата, вижте няколко потенциално опасни зони в дома и решения, с които да предпазите от инциденти.

Острите ръбове

 

Когато купуваме мебелите често не се замисляме, че те са потенциална заплаха за децата и те често се удрят. С помощта на ъглов протектор ще решите този проблем.

Чекмеджетата

Притиснатите пръсти са болезнени, затова просто обезопасете със специално за целта резе.

Шкафовете 

Понякога се налага да заключите шкафовете, особено ако държите опасни неща (като лекарства) в тях. Просто сложете обезопасяваща и заключваща лента.

Контактите

Малките бъркат къде ли не, а откритите контакти са изключително голяма опасност. За да сте спокойни да не ги държите под надзор постоянно, сложете тапи.

Прозорецът

За съжаление не трябва да си затваряме очите пред инциденти, които се случват с деца, качили се на прозореца или излезли на терасата. Уверете се, че те са затворени сигурно като инсталирате резе.

В банята

Няма дете, което да не обича банята, но хлъзгавият под е предпоставка за падания. Затова подсигурете душа с  гумена постелка.

Килимът

Да, дори и той може да е опасен, защото има модели, които се пързалят, особено ако са постлани на хлъзгав под. Най-лесният начин да си гарантирате сигурността е като сложите противоплъзгаща подложка или лента против подхлъзване.

Мебели

Може би една от най-големите опасности, но и на която не обръщаме внимание са нестабилните мебели. И дори те да изглеждат здраво стъпили на пода, в играта си децата лесно могат да ги бутнат. Най-ефикасният начин да избегнете инциденти, свързани с преобърнати мебели, е като ги монтирате към стената със скоби. Важно правило е неприкрепената мебел да бъде балансирана по отношение на тежките предмети в нея (да бъдат разпределени равномерно), за да се гарантира устойчивостта й.

Сега вече може да се радвате на сигурен и обезопасен дом, а решенията са само на една ръка ( и дори един клик) разстояние. Защото ИКЕА знае кое е най-важното и най-доброто за сигурността, здравето и спокойствието на цялото семейство. 

Сподели: