Най-добрите цветове за всяка стая на дома

Бели стени? Забравете  

5588

Ако стоите пред палитрата с цветове и се чудите кой да изберете за стените на вашия дом, ви разбираме. При толкова голямо разнообразие това може да бъде много трудна задача, меко казано. Затова от Redbook се обръщат към интериорен специалист, който дава съвети кой цвят да изберем за всяка стая в дома.

Вижте неговите насоки.

Дневна: бледо розово

 

Розовият цвят се радва на голяма популярност както в модата, така и в дизайна, а бледия оттенък на светло розово може да бъде точно това, което е нужно в хола ви, за да внесе доза топлина и чар във вашия дом.

Оранжево

Оранжевото е уникален цвят, защото може да бъде едновременно освежаващо и стимулиращо. Оцветете стената на семейната стая нарисувайте с този цвят, за да вдъхнете спокойствие и творчество.

Баня: тюркоаз

Обикновено денят ни започва и завършва в банята, което е причина да я превърнете в спокойно и релаксиращо помещение. Тюркоазът напомня за плажа и океана, дава енергия и ви прави по- жизнени.

Светло сиво

Ако яркият цвят в банята не е по ваш вкус, изберете светло сиво (то предизвиква чувства на свежест и спокойствие) в съчетание с  бели шкафове.

Кухня: жълто

Класическият лимонов жълт цвят дава позитивна енергия, което може да ви помогне да започнете деня с много настроение и свежест. Не забравяйте обаче, че трябва да го съчетаете с по – светли аксесоари, защото е силен цвят и може да доведе до агресия.

Трапезария: златно

Защото свързваме металите с елегантност и изтънченост, блестящите стени в трапезарията добавят класическо и грациозно докосване, за да превърнат стаята в най-блестящото помещение в дома.

Или червено

Дори да звучи смело, червеното е цвят, който енергизира и събужда апетита.

Спалня: виолетово

Има много начини да превърнете спалнята ви в истински оазис, но боядисването на стените в хладен виолетов оттенък е чудесно начало. Защо? Успокояващият оттенък помага да се отпуснете и придава романтични вибрации. А кой не иска това?

 

 

 

Сподели: