6 начина да използвате райета у дома

Увеличете визуално пространството  

510

Когато трябва да направим пространство у дома да изглежда по-високо или по-широко, един от най-ефикасните начини е да използваме ивици или райета. Независимо дали са хоризонтални или вертикални, повярвайте, с тези линии може да постигнете забележителен ефект. Декорирането с ивици не е скъпо, може да боядисате стените, да сложите тапети, да заложите на такива мебели. Ето няколко идеи как може да използвате райето в интериора.

Като стена акцент

Ако искате да разширите визуално стаята, сложете хоризонтални линии, а ако търсите ефект на „по- висока стая“, изберете вертикални. Вариантите са да изберете тапет или да редувате в боядисването два  или повече цвята. Предимството при втория вариант е, че може сами да определите широчината на линиите.

На прозореца

Ако не искате да боядисвате или променяте стените, сложете ивици на прозореца. Изберете щори или пердета. Завеси с ивици, закачени близо до тавана и пуснати до земята ще направят стаята много висока.

На декоративните възглавници

Ако планирате редекорация на всекидневната, може да заложте на възглавниците на дивана с плат на ивици. Комбинирайте вертикални и хоризонтални такива.  

Като акцент на пода

Оживете скучния под с килим с цветни ивици. С него може да отделите и зона в голямата стая. Ако килимът е пъстър, внимавайте с колорита на мебелите или декоративните възглавници, за да не стане прекалено шарено.

Експериментирайте с раиран диван

Кой би помислил, че раираният  диван ще изглежда толкова добре в едно съвременно пространство? Лесно може да го превърнете във фокусна точка на стаята и да внесете много шик и чар.

На спалното бельо

Много изчистен и съвременен стил ще придобие спалнята ако изберете спално бельо с бели и сиви ивици. Изберете качествени чаршафи за пълноценен релакс на тялото и сетивата. 

Сподели: