Модерни килими за всеки вкус

Коити променят интериора

943

Килимите са перфектна декорация за всяка стая. Те внасят уют и правят дома по – приветлив и стилен, придават колорит в едноцветното помещение и лесно могат да се превърнат във фокусна точка, независимо дали подовата настилка е от дърво или теракот.

На пазара се предлага огромно разнообразие от модели като текстури, цветове и форми. А изборът на този, който ще пасне най-добре на помещението и отговаря като нюанси на обзавеждането в дома, често се оказва трудна задача.

Когато търсите килим има няколко основни правила, които да следвате.

Основното правило е, че ако килимът е достатъчно голям, предните крака на мебелите трябва да са на килима, а задните да са извън него.

Ако искате да обособите зона или кът, тогава всички мебели трябва да са върху килима.

Ако килимът е малък и е само акцент, сложете го встрани, без мебелите да стъпват върху него.

При големи помещения килимът може да покрива целия под, като в четирите страни да отстоява на няколко сантиметра.

Вариант е да използвате няколко килима, за да отделите зони в помещението. Те могат да бъдат еднакви или допълващи се, според ефекта, който търсите.

Интересен, но по – рядко срещан вариант е да сложите няколко слоя килими един върху друг. Този модел е по – подходящ за по – еклектичен и смел стил и е много ефектен.

Кой вариант на килим ще изберете, е въпрос на личен избор и на помещението, за което го планирате, но бъдете сигурни, че модерният и цветен аксесоар ще промени стаята. 

Сподели: