Кухненски джаджи, без които можете

Колко от тях използвате?

193

Чекмеджетата в кухнята препълнени ли са? А колко от нещата в тях ползвате? Знаете ли, че масово хората купуват неща, които изобщо не ползват и които само заемат излишно място? Вижте няколко джаджи, без които спокойно можете и чиято липса няма да забележите.

Белачка за цитруси

Обикновената белачка за цитруси е добра за едно – да белите на малки лентички кората на портокали, лимони, мандарини. Това може да го направите спокойно и с белачката за зеленчуци.

Преса за чесън

Тя е трудна за миене и е заменима. Просто смачкайте скилидката с голям кухненски нож.

Уред за рязане на ябълка

Големият основен кухненски нож ви дава по – добър контрол при рязане и ще можете да отрежете идеалните филийки. Освен това ще можете да определите дали искате дебели парчета или фини слайсове.

Уред за рязане на масло

Много рецепти бисквити и пай изискват да "нарежете маслото." По същество вие смесвате студено масло и брашно, докато не се получат малки парченца. Вместо да използвате големия уред, опитайте с две вилици или кухненски робот или просто нарежете студеното масло на кубчета и разтрийте с пръсти.

Нож за пица

Защо да инвестирате в инструмент, който е нужен само една храна и то не всеки ден? Просто нарежете с нож или кухненски ножици.

Разделител за жълтъци

Най-лесният начин да отделите яйчния жълтък от белтъка е със собствените ви ръце. Просто счупете яйцето, сипете в дланта и оставете белтъка да изтече между пръстите ви.

Черпак за паста

Тези странни на вид черпаци с дупка в средата и извити шипове имат за цел да изцедят водата. не е нужно да купувате такъв. За спагети използвайте щипки, а за по – късите видове – малка цедка, за да извадите сварени макарони от водата в соса или върху чинията.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: