Как да преобразите стените с гъба, парцал и метла

По- лесно е отколкото мислите

17212

Когато планираме ремонт на дома, първото нещо, което решаваме да променим са стените. Тяхното обновяване често е най - бюджетно с латекс или боя. Освен това промяната става най – лесно, а благодарение на изключителното разнообразие от цветове може да променяме всяка година нюансите. Но защо да залагаме само на обикновена гладка стена, след като с помощта на налични във всеки дом инструменти може да постигнем забележителен ефект и дизайнерска визия на стаята. Вижте няколко съвета от Novate.ru, как с помощта на целофан, гъба за миене на чинии, метла, четки за обувки и обикновен парцал може да създадете една по – различна като визия стена.

С целофан

За да придобие повърхността на стената ефект на смачкана хартия, трябва да използвате обикновен целофан за декорация. Вземете по-голямо парче, намачкайте его и го наложете на прясно боядисаната стена. Минете с валяк отгоре, без да изглаждате гънките, за да направите отпечатъци и мегнете целофана, като издърпате горния десен ъгъл. Лесно е и ефектът е прекрасен!

 

Парцал

Обикновеният парцал ще бъде отличен помощник за създаването на текстурирана повърхност. Боядисайте стената в желания цвят, след което напоете парцал в боята, внимателно изтискайте и минете през цялата стена. В началото може да не ви изглежда добре, но след това цялостната визия ще се промени.

Може да навиете парцала на валяк или да не топите в боя, ако искате по – ненаситен ефект.

Метла

С помощта на метла или четка за обувки може да създадете структура с фини вертикални ивици. За по – интересен ефект минете първия слой светла боя, а втория - тъмна. Първо нанесете боята с валяк, след което с метла отгоре надолу.

Ако искате да получите декор, наподобяващ плат, използвайте твърда четка за обувки. Първо направете вертикални ивици и след това - хоризонтално. За да запазите ивиците чисти, винаги почиствайте метлата или четката от излишната боя.

Гъба за съдове

Ако искате грапава текстура, използвайте обикновената гъба от пяна. Намокрете я, след което нанесете с четката върху едната й повърхност боя. Слагайте с леки потупващи движения като всеки път извъртайте гъбата в различна посока. Не се старайте отпечатъците да бъдат симетрични или подредени един до друг.

Сподели: