Как да постигнем максимален комфорт у дома

Готови системни решения предлагат удобство и уют  

4819

Знаете ли, че в 80% от времето си сме на закрито. Замислете се, наистина е така. Това са не само часовете, което прекарваме в офиса, магазини и търговски центрове, но и това, прекарано в дома.

Затова, не е ли добре този дълъг престой на закрито да бъде и максимално приятен и уютен? Най-вероятно всички ще отговорим положително. Затова напоследък все повече започваме да се замисляме и да обръщаме внимание на комфорта, който имаме в домовете, но не само от интериорна гледна точка. Когато започваме да планираме нов дом или реконструираме съществуващ, независимо дали е апартамент или къща, искаме всичко да бъде перфектно. Функционален интериор, красиви мебели, свежи цветове, модерни електроуреди. Но освен това, трябва да помислим и за комфорта – тези невидими детайли, които ще ни осигурят топъл дом през зимата, прохладен през лятото, свеж и проветрен денонощно.

Комфортът - какво точно означава

Комфортът е най-невидимата част, но най-важната и осезаемата.  Представете си един красив и модерно обзаведен дом, но студен през зимата или горещ през лятото, въздухът да е застоял и дори отварянето на прозорците да не помага. Надали този модерен дом е мечта? Тогава, в какво се крие комфортът и как да го имаме у дома си?

Важно е още в началото на планирането на дома, да помислим за комфорта - как да го затоплим през зимата, как да го охладим през лятото, да осигурим достатъчно количество топла вода и да помислим за вентилацията. Но тук на помощ идват експертите от Hoval, които са разработили готови системни решения за максимум комфорт на еднофамилни къщи или апартаменти чрез комбинация от продукти като кондензни газови котли, термопомпи вода/вода или въздух/вода, солари, комфортна вентилация. В зависимост от ресурсите те са разработили три вида системни решения.

Системно решение, ресурс газ: „Blue system“

Ако районът е газифициран, то това системно решение е един добър избор. То е гарантирано ефективен източник за отопление с кондензен газов котел Hoval UltraGas, осигурявайки безплатна енергия от слънцето за затопляне на битова гореща вода чрез слънчеви колектори Hoval UltraSol, свързани с бойлер с две серпентини Hoval MultiVal. За свежия и проветрен дом, без шум, прах и алергени ще се погрижи комфортната вентилация Hoval HomeVent с вграден ротационен топлообменник, който рекуперира топлина и влага (DIBT 96%). „Blue system“ е оптимална инвестиция с ниски експлоатационни разходи.

Системно решение, ресурс земя:„Green System“

Ако имате подпочвени води или голям двор около къщата, то това е вашето решение. Чрез него използвате максимално безплатната енергия от възобновяеми енергийни източници чрез геотермални термопомпи Hoval Thermalia (със сондаж или серпентини), соларни колектори Hoval UltraSol и комфортната вентилация Hoval HomeVent, чрез която домът диша и пестите  енергия. Тази система изисква малко по-висока първоначална инвестиция, но за сметка на изключително ниски експлоатационни разходи след това.

 

Системно решение, ресурс въздух: CoolGreen solution

Това е най-компактното решение и с ресурс, който имаме навсякъде и в изобилие – въздух. Системата включваща термопомпа въздух/вода, сплит система Hoval Belaria (с възможност и за вграден бойлер), слънчеви колектори Hoval UltraSol, комфортна вентилация Hoval HomeVent, защото без нея един съвременен и добре изолиран дом вече не може. CoolGreen solution е добър баланс между разумна инвестиция и ниски експлоатационни разходи.

Сподели: