ИКЕА с иновативни завеси, пречистващи въздуха

ИКЕА с иновативни завеси, пречистващи въздуха

ИКЕА въведе иновативна технология за намаляване на замърсителите в затворени помещения. Специалната изработка на завесата GUNRID е една от многобройните стъпки, които шведската компанията прави, за да допринесе за развитието на устойчивия и здравословен начин на живот.

ИКЕА представя лимитираната колекция TILLFÄLLE

Със специално модно шоу ИКЕА представи новата лимитирана колекция TILLFÄLLE, която комбинира ярките мотиви и мик...

05/02/2016

Замърсяването на въздуха е глобален проблем, особено засилен в големите градове. Според данни на Световната здравна организация (СЗО) около 90% от хората в световен мащаб живеят в условия на замърсен въздух, който е основният причинител на дихателни проблеми. Пречистващите завеси са част от решението на компанията за трайно подобряване на условията в домовете на потребителите.

„Освен че ще даде възможност на хората да дишат по-добър въздух у дома, се надяваме този продукт да повиши информираността на хората за замърсяването в закрити помещения и да вдъхнови промени в поведението им, които да допринесат за чистия въздух по света“, споделя Лена Прип-Ковач, ръководител на отдела за устойчивост в Inter IKEA Group.

Какво има в новия каталог на ИКЕА България?

ИКЕА България обяви откриването на нов Център за поръчки в Бургас тази есен като резултат от стабилния си растеж. Ком...

31/08/2016

За изобретяването на модерната технология през последните години ИКЕА работи с университети в Европа и Азия, както и с доставчици и иноватори на марката. Постигнатият краен продукт е тъкан на минерална основа, която разгражда най-често срещаните замърсителите на въздуха с помощта на естествена светлина. Завесата GUNRID е първият продукт, който използва този метод на изработка. Създаването й носи все по-добри перспективи за разработване на бъдещи продукти и възможности за приложение върху други текстилни изделия.

„За мен е важно да работя върху продукти, които решават реални проблеми и са подходящи за хората. Текстилът се използва в домовете по цял свят, а като даваме възможност на завесите да пречистват въздуха, ние създаваме достъпно и икономично решение, което прави дома и по-красив “, казва Маурисио Афсонсо, разработчик на продукти в IKEA Range & Supply.

ИКЕА разработва смарт осветление за дома

ИКЕА работи по въвеждането на колекция Smart Lighting, включваща LED крушки, осветителни панели и врати. Колекцията щ...

29/09/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...