Идеалните врати за малкото помещение

Hörmann дава решение за оптимално използване на пространството

1633

Всеки, който живее в малко жилище знае, че предизвикателството при обзавеждането е голямо. Освен компактните и многофункционални мебели, един от големите проблеми, които трябва да решим е, какви интериорни врати да изберем, за да спестим място. 

Освен класическите интериорни врати, чието платно се отваря навътре в помещението, се предлагат и пестящи място плъзгащи се врати, които се движат пред или в стената. Тези модели са особено практично решение, когато в стаята няма достатъчно място за класическа врата. Те са подходящи както за кухнята или гостната, така и за малки помещения като тоалетната за гости или килера.

Най-много място пестят плъзгащите се врати, чието платно изчезва в стената, когато са отворени. Това позволява използване и на мястото пред стената

С плъзгаща се врата инсталирането на етажерки, шкафове или прецизното монтиране на кухненски шкафове вече не е проблем: защото пространството, което иначе ще е необходимо за отваряне на вратата, остава свободно. Когато искате да имате кухня от отворен тип, но миризмата от готвенето не трябва да се разпростира из целия дом, поставянето на плъзгаща се врата между кухнята и трапезарията е оптимално решение. По време на готвене вратата е затворена, а при сервиране се отваря, за да се ползват всички предимства на отворения тип кухня.Стъклените плъзгащи се врати са особено подходящи навсякъде, където са необходими отворени и светли жилищни зони, които обаче да могат да се отделят с врата

Ако се спрете на плъзгаща се врата, можете да избирате между два варианта: При отваряне тя може да се движи пред стената с помощта на релса или да влиза директно в предвидена ниша в стената, така че когато е отворена, да изчезва напълно в стената. Строителните предприемачи трябва да обсъдят тази възможност с ръководителите на строежа или архитектите своевременно, още във фазата на проектиране, за да бъде взета предвид при изграждането на стената.

Плъзгащи се врати от дърво и стъкло

Производителят на врати за дома и индустрията Hörmann предлага интериорни плъзгащи се врати с различен дизайн, така че да се съчетаят добре със стила на обзавеждане и останалите крилни врати в дома. Те се предлагат в почти всички мотиви от сериите BaseLine, DesignLine, ConceptLine, както и GlassLine. Съобразно с това е налице избор между класически, снабдени с дизайнерски елементи, ултраматови или гланцирани мотиви врати.

Hörmann предлага плъзгащи се врати с различен дизайн, например с повърхността Duradecor сив дъб с релеф, така че да могат да се съгласуват със стила на жилището

Всички дървени плъзгащи се врати се предлагат с изключително устойчивата на удар повърхност Duradecor, с боядисана повърхност или с фурнир от естествена дървесина. Серията GlassLine със своите модерни изцяло остъклени врати пропуска много светлина в помещенията и при затворена врата.

Стандартно включените при Hörmann четка и входно уплътнение в рамката предпазват от миризми от кухнята, шумове и течение, когато плъзгащата се врата е затворена. Плъзгащите се врати се предлагат с 1 или с 2 крила.

 

Сподели: