Грешки в декорацията, които правят дома ни да изглежда по – малък

Вижте какво да избягвате при обзавеждането на дома

4231

Когато говорим за хубав дизайн, всеки квадратен метър е от значение. Много от хората декорират по свой си начин, но допускат множество грешки, с което правят дома им да изглежда по – малък. За всеки дом има различни подходи при обзавеждането, няма единно правило, което да казва, кое е правилно и кое не. Все пак съществуват много общи пропуски, които хората правят.

Така например често допускана грешка е декорацията с еднакви цветове, шарки и десени. Това реално прави помещението да изглежда малко, затова заложете на разнообразие.

 

Ако стаята е малка не подреждайте мебелите плътно до стените. Оставете стената или стените свободни и групирайте мебели в средата или в единия край на стаята. Заложете на светли тонове, които ще направят помещението визуално по – широко.

 

Следваща грешка е натрупването  на прекалено много декорация. Не затрупвайте всяка повърхност с аксесоари или сувенири.

Пердетата също са причина да „смалите“ помещението. Заложете на завеси, които падат от тавана до пода и са с цвета на стените.

Прекалено многото мебели са друга грешка, която много хора правят. Вместо много малки дивани, столове или маси, заложете на един голям диван, кресло и малка масичка.

И не на последно място – светлината. Нека тя да идва от всички краища на стаята – независимо дали изберете стоящи лампи или спотове на стените.

 

Сподели: