Да изберем перфектния цвят за стаята

Създайте настроение според цвета

3089

Искате да промените нещо в дома. А най - лесно и сравнително евтино се постига като пребоядисаме стаята. Сега обаче възниква въпросът кой е цветът, подходящ за всяка стая у дома. Дали изборът няма да превърне помещението в скучно или ще придаде прекалено екстравагантно излъчване? Предлагаме ви няколко съвета за това, кой цвят е най - подходящ за всяка стая на дома.

Черен цвят

Това е силен цвят, който дава елегантност и класа. За стаи като всекидневна и спалня е прекалено тъмен, но за домашния офис е много добър избор. Разбира се, ако има повече приток на светлина.

Бял цвят

Белият цвят е универсален и е предпочитан от минималистите. Ако търсите обаче нещо по – различно и хващащо окото като излъчване в стаята, това не е вашият нюанс. Белият цвят е перфекният избор за помещение, което искате да изглежда светло, широко, чисто и семпло.

Кафяво

Ако харесвате рустик стила, това е перфектният за вас избор. Това е и нюанса, който дава много естествено и натурално излъчване на помещението. Харесван от много мъже за обзавеждане на тяхното жилище.

Розово

За много хора този цвят е асоциация с момичешка стая и затова бягат от него. Реално той е много подходящ за декорация, защото има много различни нюанси. Затова ако го харесвате помислете за приложението му – в спалня или всекидневната.

Синьо

Студен цвят, който напомня на небе и вода. Точно затова той е много подходящ за баня и понякога за спалнята. Тюркоазеното не е точно синьо, но е много шик и в съчетание с бяло изглежда страхотно.

Червено

Цвят на страстта, който дава много енергия. Иделен е за места за игра и помещения за забавление. Не го слагайте в кухнята, защото отваря апетита.

Оранжево

Ако търсите топъл и уютен цвят, изберете оранж. Перфектен е за всекидневна, където може да накарате гостите ви да се чувстат като у дома си. Разбира се, може да го изберете за кухнята и трапезарията. 

Зелено

Имате нужда от релакс и спокойствие. Изберете зеления цвят. Той е подходящ за всяка стая, защото отпуска и има отморяващ ефект. 

Сподели: