10 модерни уреда за кухнята, които ще улеснят живота на домакинята

Бъдещето е на ръка разстояние

675

Развитието на съвременните технологии и изобретенията, които виждаме всеки ден улесняват живота ни във всички сфери – от работа, през свободно време, до готвенето. Кухнята също не остава забравена и днес има уреди, които превръщат приготвянето на храната в игра. Вижте няколко удивителни уреда, които показват, че няма граници за креативността на човека.

11 изобретения за баня, от които не знаехте, че имате нуждаНо веднъж щом ги пробвате няма да можете без тях

1. Кафемашина BODDUM COFFE & TEA MAKER

 

Бъдещето принадлежи на "сензорната кухня"Уреди с вградени сензори превръщат готвенето в игра

Тя със сигурност ще се хареса на любителите на качествено кафе и чай. Този стилен апарат с футуристичен дизайн работи на принципа на обикновена кафемашина, но ви позволява да варите кафе и чай едновременно. Устройството се състои от 2 стъклени топки с еднакъв размер. Всяка от тези топки е разделена на две половини, в едната от които се налива вода, а в другата (с интегриран филтър) се налива чай или кафе.

2. Машина за печене на палачинки CHEFSTACK

 

Машината за печене на палачинки CHEFSTACK е приблизително със същия размер като стандартната микровълнова фурна. За да направите палачинки в нея, трябва да излеете всички съставки за тестото в работен контейнер, а след това машината ще направи всичко сама. За информация: работата на устройството за час е до 200 палачинки в стандартен размер (ø10-12cm). Времето за загряване на машината е 0.5 часа, след което всяка палачинка ще бъде подготвена за 30 секунди. Цената й обаче 3500 долара.

3. Тарелка EGG MINDER

Умният поднос за яйца е проектиран да побере 14 яйца. Чрез поставянето им в специална тава, потребителят може да контролира тяхното качество и количество чрез мобилното приложение Wink App. EGG MINDER, с помощта на светлинни индикатори ви казва, кои яйца е най-добре да се консумират първо. Ако те свършат, устройството ще уведоми потребителя, изпращайки известие до телефона. Цената на устройството е 70 долара.

4. Сладкарски молив CINNIBIRD

 

Устройството CINNIBIRD е създадено за любители, които искат  да украсят своите творения с пудра захар или канела. Устройството е дръжка във формата на малка птица, която има специално отделение за подправки. В уреда се слага какао, канела или ванилия, и можете да украсите повърхността на лате или тортата, както и да напръскате някаква декорация чрез натискане на бутон. Трябва да се отбележи, че устройството е лесно за почистване, работи с батерии, което издържат поне 1 месец. Цената му е 60 долара.

5. Роботизиран барман SOMABAR

Първият в света роботизиран барман SOMABAR със сигурност ще бъде оценен от любителите на шумните партита.

Преди да започнете да използвате това устройство, трябва да изтеглите официалното приложение на мобилното си устройство. След това в специалните стъклени съдове се изсипват съставките на любимите ви коктейли. Сега за всеки от гостите може да избере напитка от списъка, предложен от приложението (повече от 300 различни коктейли), която ще бъде готова само за няколко секунди. Цената на SOMABAR е 429 долара.

6. Интелигентен работен плот PREP PAD

 

Интелигентният работен плот COUNTERTOP PREP PAD е създаден, за да може да претеглите продуктите, които ще се използват за готвене. Той ще ви покаже хранителната стойност на ястието и броя на калориите в него. В същото време, интелигентната дъска може да даде препоръки за това кои съставки трябва да бъдат заменени или изключени, така че ястието да е по-малко калорично.

Тази дъска е подходяща за хора, които предпочитат да водят здравословен начин на живот или са на специална диета. За да свържете уреда с мобилно устройство, трябва да изтеглите специално приложение и да добавите към него потребителски данни: височина, тегло и физическа активност. Цената му е 150 долара.

7. Температурен стабилизатор COFFE JOULIES

Младите изобретатели от Ню Джърси са предложили страхотна идея, която позволява да се поддържа оптималната температура (около 60 ° C) на напитката (кафе, чай и др.). Те създават  специален материал, който поставят в капсули от неръждаема стомана, стилизирани като кафени зърна. Когато се потопи в гореща напитка, агрегатното състояние на вътрешния пълнител се променя, което му позволява да абсорбира излишната топлина. Когато напитката се охлади, зърната започват да отделят натрупана топлина, което позволява дълго време напитката да поддържа температурата близка до оптималната.

8. Приспособление за блатове за торта.

За много любители на сладкишите, една от най – големите трудности е нарязването на блатовете за торта. Zenker предлага специален инструмент, който ви позволява бързо да разделите платката на до 8 пити. За да направите това, просто поставете в специалната форма, затегнете ръба до размера на блата и спокойно изрежете по водачите във формата. Размерът на формата от неръждаема стомана може да варира в диапазона от 24-30 см.

9. Разсадник MICROGARDEN

MICROGARDEN е малка конусовидна оранжерия, изработена от рециклирани пластмасови листове. Към нея е включен прах от агар-агар, както и специални семена MICROGARDEN. Изненадата е, че зеленчуците не се нуждаят от напояване и слънчева светлина за растежа и съзряването (поради създадения вътрешен микроклимат). Реколтата узрява за 5-14 дни и потребителят може да наблюдава целия процес чрез прозрачния пластмасов корпус.

10. JUNE Oven

Едната страна на фурната е изработена от тройно стъкло, а във вратата е вграден 5-инчов сензорен екран. Фурната се затопля до 300 ° C само за 2 минути с помощта на специални нагревателни елементи. Интересно е, че стените на корпуса на фурната не се нагряват напълно, дори ако температурата в пещта достигне 500 ° C.

Най-важната характеристика на печката JUNE е, че тя може автоматично да регулира както температурата, така и времето за готвене. Самата тя разпознава и претегля поставената в нея чиния (действието на изкуствения интелект). Процесът на готвене може да се наблюдава дори от мобилен телефон. В същото време той ще уведоми потребителя в момента, в който ястието е готово. Цената на настолната фурна е 1495 долара.

Това ли ще бъдат домовете на бъдещето? Вижте концепцията на учените за жилищата на Марс  
Сподели: