9 тренда, които ще властват в домовете през 2017 г.

Пеперуди, кожа и сгъваеми стаи ще определят тенденциите през 2017 г.  

3099

Пригответе се за една година, изпълнена с ярки цветове, различни десени и шарки весели мотиви, плюс неочаквани обрати. 

Ярко зелено

Този весел цвят ще присъства както в домовете, така и в търговски обекти. Целта е една – повече свежест и настроение за помещението, нюанс, който нос спокойствие и предполага към релакс.

Пеперуди

Пеперудите са появяват като един весел мотив в дома, символ са на благодат и оптимизъм. Пеперудата вече не е само за детската стая – тя властва във всички помещения с различни акценти.

Смесени шарки

Тази тенденция за първи път беше забелязана през есента в Ню Йорк на Седмица на модата (имайте предвид, че сцената тук е катализатор и за тенденциите в домашния декор). Еклектични модели и различни цветове, мотиви и шарки ще властват в обзавеждането.

Изкуствени покрития

Изкуственото ще бъде модерно през 2017 г., като не говорим само изкуствена кожа, но и всякакви материали, които се явяват бюджетна алтернатива на скъпите материали. Така например ще станем свидетели на изкуствени дървени греди, мрамор, дървени облицовки и дори зеленина, всичко това благодарение на съвременните технологии.

Текстури

Да докоснеш и усетиш материята, да почувстваш плата, шевовете, неравностите, мекотата. Това ще определя тенденциите за меката мебел, които ще властват през 2017 г. 

Тъмно синьото е новото черно

Тъмно синият цвят се очертава да бъде особено актуален, както самостоятелно, така и в комбинации. Той присъства както в големите, така и в малките помещения, добавя драматизъм и стил.

Арт вместо направи си сам

Дълго време светът беше обсебен от направи си сам манията, допълнително подхранваната от Pinterest, Instagram, Etsy. Днес обаче тази тенденция е на път да си отиде като прави място на артистичните, занаятчийски, ръчно изработени и уникални предмети.

Неподправено бяло

Както дизайнерите се обръщат към занаятчийските стоки през 2017 г., така ще видите и появата на "суровото" бяло – варовик, слонова кост. Това е красотата на несъвършенство, естествено и органично.

Уреди и стаи, които се сгъват

"По-малкото е повече" никога не е било по-вярно, отколкото когато става въпрос за вашето пространство, а 2017 ще бъде годината, в която дизайнерите ще предложат дори сгъваеми стаи и уреди, за да запазят всеки скъпоценен квадратен метър. Концепции като прибиращ абсорбатор за кухненския остров и дори цели кухни, които се сгъват в кутия ще стават все по-популярни. Сред новостите са дори сгъваем като книга стол, който  пести място.

 

Сподели: