9 неща, които трябва да имате у дома, за да бъдете щастливи

Излезте и си купете цветя.  

2607

Само защото вашият дом е стилен и чист, не означава, че живеете най-щастливо тук. Причината не е във вас. Според науката има определени цветове, аромати и аксесоари, които трябва да имате в него, за да увеличите шансовете си за пълно щастие:

15 неща, които да изхвърлите, за да сте по-щастливи и по-здравиГъбата за миене на чинии, пластмасовите контейнери, старите маратонки и някои други неща

Зелени или жълти стени

7 подобрения в спалнята, които ще ви направят по – щастливиСъбудете се с усмивка на лицето  

От цялата дъга на цветовата палитра, едно проучване от университета Врие в Амстердам откри, че зелено и жълто са цветовите нюанси, които предизвикват най-голям прилив на щастие. Но тъй като това могат да бъдат и силни цветове, помислете за стена – акцент в един от тях.

Свежи цветя

Въпреки че няма нищо по-тъжно от изхвърлянето на увехнали цветя, мислете за покупката на свежите като за инвестиция за вашето щастие. Изследвания, проведени от Rutgers установили, че наличието на цветя предизвиква щастливи емоции и повишава чувството на удовлетвореност от живота. Така че - давайте, поглезете се с тези божури на ъгъла на пазара.

Сантиментални снимки

Ако нощното шкафче в момента е място за книга и чаша вода, време е да направите място и за някои семейни снимки. Проучване на Университета в Портсмут установи, че гледането на стари снимки води до положителни чувства и усещане за спокойствие.

Свещи с ванилов аромат

Има причина да искате да запалите свещ след напрегнат работен ден - това е супер релаксиращо. И очевидно ароматът на свещта оказва голямо влияние върху щастието ви. Ако искате да подобрите настроението си, проучване на Chemical Senses установи, че ваниловите аромати са супер ободряващи.

Дневник

Упражненията, йога и медитация са изключително полезни. Но и писането в дневник също има терапевтичен ефект и може да ви накара да се чувствате по – щастливи, както и да помогне да изясните чувствата си.

Пухкав приятел

Има причина кучетата да се наричат „най-добрия приятел на човека“. Изследванията, публикувани в Journal of Personality and Social Psychology, установиха, че домашните любимци дават голяма подкрепа за собствениците, като им помагат да преодолеят социалната изолация и в крайна сметка подобряват живота си.

Флорални аромати

Следващият път, когато избирате нов парфюм или освежител за въздух, изберете флорален аромат. Ароматните рецептори са свързани с частта от мозъка, която определя емоциите и ви прави по - щастливи.

Оправеното легло

Може би си имате ритуал при събуждане всяка сутрин, като това да ставате с десния крак. Според проучване на Hunch.com 71% от хората, които оправят леглата си, се чувстват щастливи, докато 62% от тези, които не го правят, казват, че са нещастни. Двете минути сутрин си струват.

И запомнете: По – малкото е повече

Според UCLA's Center of Everyday Lives and Families има връзка между високия кортизол (хормон на стреса) при жените, чийто домове са с повече мебели и тези, с по – малко. Т.е колкото повече вещи имате около вас, толкова по – стресирани сте. Затова намалете бъркотията за по-добър шанс за спокоен и щастлив живот.

10 правила за по – щастлив домМалки промени, с които може да направите дома си по – щастливо и приветливо място  
Сподели: