9 летни предмети, които трябва да изхвърлите веднага

Освободете се от излишните вещи

1415

Колко миниатюрни хартиени чадърчета за напитки имате в чекмеджето? А всички чифтове сандали – колко от тях носите? Да не говорим за десетките малки уреди, цветни чаши, сламки и какво ли още не, с които сме затрупани. Лятото е свобода, затова защо да не се освободим от ненужните вещи, които само заемат пространство в дома ни и ни пречат. Вижте няколко неща, за които дори не се замисляме, а те се оказва често ненужни.

Летни прибори за сервиране и готвене

Лятото идва с какви не уреди за правене на нещо – машина за сладолед, машина за фрапе, миксер за маргарита, за лед…. А всички те заемат ценно място в кухнята. И сега да си дойдем на думата – колко от тях ползвате редовно и защо кутията на машината за сладолед е покрита с прах?

Ако вече ви накарахме да се замислите, значи е време да се отървете от някои от тях. Подарете ги на близък, който ще се зарадва да ги ползва.

А сега прегледайте и се отървете от онази пластмасова купа за салати, която има пукнатина надолу, пластмасовата чиния, която се беше поразтопила до барбекюто, счупените щипки за скарата или онзи термометър за месо, който изобщо не сте сигурни колко добре работи.

Летни сандали, обувки и джапанки

Време е да направите сериозно почистване на летните обувки. Изхвърлете супер сладките джапанки с разлепена подметка. Махнете и сандалите със счупена закопчалка. Или пробитите еспадрили, които не се знае от колко години не сте обували.

 

Летен грим и цветен лак

Всеки е минал по този път – импулсивно купен крещящ неонов лак, парфюм, който не мирише както си бяхме представяли, обеци и гривни с десетки камъчета. Ако само заемат място в шкафа – изхвърлете ги. Прегледайте шкафа с лекарства и изхвърлете старите слънцезащитни лосиони, захабената самобръсначка, течащия грим…

Кърпи за плаж

Ако не можете да затворите шкафчето за бельо, може би е време да преосмислите броя на кърпите, които притежавате. Прегледайте всички хавлиени кърпи и махнете всички онези, които имат дупка, избледнели са или са раздърпани. Така или иначе няма да ги ползвате.

Плажни чанти и слънчеви очила

Ако всяка година купувате плажна чанта най- вероятно се радвате на завидно количество. Но колко от тях всъщност стават. Прегледайте и махнете тези със скъсана дръжка, пробити или с избледнял цвят.

Същото се отнася и до слънчевите очила. Ако са с одраскани стъкла или счупени рамки, няма да ги носите – ясно е.

Бански

Банските не са вечни – цветът им избледнява, разтягат се, омаляват ни…. Преди да ги изхвърлите обаче, прегледайте ги и преценете дали не може да комбинирате с някой здрав чифт.

 

Плажни играчки

Надуваема топка, която спада, спукан дюшек, лопата без дръжка или спукана кофичка. Така ли иначе ще купите нови, затова просто се отървете от старите.

Външни мебели и грил приспособления

Ако чадърът от вътрешния двор се обърна в миналогодишната буря и сега е със счупени спици, може би е време да го изхвърлите. Същото важи и за всяка мебел, която не е годна за употреба – нестабилни сгъваеми столове, избледнели платнени възглавници и т.н.

Прегледайте и инструментите за грил и ако са поръждясали, заменете ги.

Ваканционни сувенири и летен декор

Нормално е ако пътуваме през лятото да носим всякакви сувенири. Но защо са ни толкова много и дали не заемат само излишно място? Прегледайте и подарете на някой, който би се зарадвал или помислете дали не може да използвате нещо за някой направи си сам проект.

Сподели: