8 неща, които да изхвърлите от дома си

Време е за почистване  

2244

Понякога у дома държим вещи, които се оказва, че не ни вършат никаква работа никога, но по една или друга причина ги пазим. Време е да разчистим дома и да изхвърлим тези 9 неща от него.

Захабени чаши

Имате ли чаши, които са толкова захабени, че дори не си спомняте как точно изглеждаха? Ако не може да ги измиете, по – добре ги изхвърлете.

Музикални инструменти, на които не свирите

Освен ако не служи за декор и никой в семейството не го ползва, няма смисъл да държите в шкафа музикален инструмент. По – добре го подарете на някого, който ще му намери реално приложение.

Продукти за красота с изтекъл срок

Точно като храната, повечето от продуктите за красота имат срок на годност. Най-общо казано, сухи продукти като пудрата могат да издържат до две години, докато овлажняващите продукти като спирала и течна очна линия имат срок на съхранение само няколко месеца.

Стари кърпи

Ако имате кърпи, които са захабени, леко скъсани или избелели, ги ползвайте за парцал или ги изхвърлете.

Стари почистващи принадлежности

Мопът за почистване има неприятна миризма? Или гъбата е изтъркана? Може би е време да ги смените. Огледайте се и за препарати, които са с изтекъл срок или които просто не ползвате и ги изхвърлете.

Почти празни бутилки от алкохол

Ако на дъното на бутилката има само глътка алкохол, няма смисъл да я пазите.

Кабели, които не използвате

Когато намерите самотен кабел и нямате представа откъде идва, разбираемо е да го запазите "за всеки случай". Но ако все още не сте намерили устройството, на което принадлежи една година по-късно, изхвърлете го.

Кутии без капаци

Или капаци без кутии. Така или иначе няма да ви свършат работа.

Сподели: