Оказва се, че не винаги познатите ни от край време предмети се използват по правилния начин. дори и най – баналните кухненски аксесоари си имат свой умисъл и начин на правилна експлоатация. Нека да видим някои от тях:
Всички, които имаш щастието да притежават тераса в прилични размери, знаят колко важна е тя. Вижте няколко аксесоара...
27/02/20161. Преса за чесън
Ако все още търсите идеи за декорация с въже, следващите предложения са точно за вас. Преди време ви предложихме няк...
08/11/2016Чесънът е универсална подправка, която се комбинира добре с много продукти - месни и рибни ястия, пържени картофи, салати. Почистването му обаче е чисто наказание. Лесно може да почистите скилидките като ги сложите в преса за чесън. Ще излезе само меката, ядлива част, а люспата ще остане вътре.
2. Ниша под фурната
Обикновено домакините съхраняват там кухненски прибори - капаци, тигани, тави за печене, които рядко се използват. Но понякога това място остава напълно неизползвано. Реално идеята на тази ниша е да се използва като място за съхранение на сготвената храна, която благодарение на акумулираната топлина от фурната, ще се запази по - дълго време топла.
3. Блендер
Няма кой знае какво приложение на блендера, по – скоро в важно да се знае последователността на смилането на продуктите. Обикновено, когато приготвя смути или пюре, слагаме всичко наведнъж. Истината е, че съставките трябва да се слагат по определен ред - първо меки или течни, след това семена, билки и накрая твърди зеленчуци и плодове, например ябълки.
4. Лъжица за спагети
Ако се чудите за какво е дупката в средата на лъжицата за спагети, ето отговорът – това е дозировката за идеалната порция паста. Разбира се, не говорим за всички видове спагети, но работи за универсалните размери.
5. Дупка в дръжката на тигана
Най-често срещаното мнение защо са необходими такива дупки е, за да можете да окачите тигана на кука. Да, това също работи, но първоначалната идея е в дупката да се постави лъжица или шпатула, които се използват за разбъркване на съставките на ястието по време на готвене.
6. Хладилник
Да, разбира се, основната функция на хладилника е да съхранява храната при ниска температура, като по този начин се удължава срока й на годност. Но това не е всичко. Но тук значение има средният рафт, разположен на нивото на очите. Производителите твърдят, че тук трябва да се съхранява мляко и нетрайни продукти или здравословни храни, за да не забравяте за тях и да са първото нещо, към което посягате, когато го отворите.
7. Отвор на дъската за рязане
Дупката в дъската е много по-функционална, отколкото може да изглежда на пръв поглед. Да, в повечето случаи се използва за окачване на устройството на кука. Ако обаче дупката е достатъчно голяма и самата дъска е плоска, без издатини, тя може да се използва за други цели. Например, за да изсипете нарязаните храни в чиния. Така те няма да изпадат.
Според Фън шуй ако имате нещо счупено у дома трябва да го изхвърлите, за да не носи отрицателна енергия. А ако го пре...
24/12/2016