7 неща в кухнята, които домакините ползват погрешно

А вие знаехте ли за тях

1493

Оказва се, че не винаги познатите ни от край време предмети се използват по правилния начин. дори и най – баналните кухненски аксесоари си имат свой умисъл и начин на правилна експлоатация. Нека да видим някои от тях:

Аксесоари за балконаВижте няколко аксесоара, с които можем да направим терасата си удобен кът за почивка

1. Преса за чесън

Нискобюджетни идеи за промяна на старите аксесоариПроменете външния вид на старите аксесоари

Чесънът е универсална подправка, която се комбинира добре с много продукти - месни и рибни ястия, пържени картофи, салати. Почистването му обаче е чисто наказание. Лесно може да почистите скилидките като ги сложите в преса за чесън. Ще излезе само меката, ядлива част, а люспата ще остане вътре.

2. Ниша под фурната

Обикновено домакините съхраняват там кухненски прибори - капаци, тигани, тави за печене, които рядко се използват. Но понякога това място остава напълно неизползвано. Реално идеята на тази ниша е да се използва като място за съхранение на сготвената храна, която благодарение на акумулираната топлина от фурната, ще се запази по - дълго време топла.

3. Блендер

Няма кой знае какво приложение на блендера, по – скоро в важно да се знае последователността на смилането на продуктите. Обикновено, когато приготвя смути или пюре, слагаме всичко наведнъж. Истината е, че съставките трябва да се слагат по определен ред - първо меки или течни, след това семена, билки и накрая твърди зеленчуци и плодове, например ябълки.

4. Лъжица за спагети

Ако се чудите за какво е дупката в средата на лъжицата за спагети, ето отговорът – това е дозировката за идеалната порция паста. Разбира се, не говорим за всички видове спагети, но работи за универсалните размери.

5. Дупка в дръжката на тигана

Най-често срещаното мнение защо са необходими такива дупки е, за да можете да окачите тигана на кука. Да, това също работи, но първоначалната идея е в дупката да се постави лъжица или шпатула, които се използват за разбъркване на съставките на ястието по време на готвене.

6. Хладилник

Да, разбира се, основната функция на хладилника е да съхранява храната при ниска температура, като по този начин се удължава срока й на годност. Но това не е всичко. Но тук значение има средният рафт, разположен на нивото на очите. Производителите твърдят, че тук трябва да се съхранява мляко и нетрайни продукти или здравословни храни, за да не забравяте за тях и да са първото нещо, към което посягате, когато го отворите.

7. Отвор на дъската за рязане

Дупката в дъската е много по-функционална, отколкото може да изглежда на пръв поглед. Да, в повечето случаи се използва за окачване на устройството на кука. Ако обаче дупката е достатъчно голяма и самата дъска е плоска, без издатини, тя може да се използва за други цели. Например, за да изсипете нарязаните храни в чиния. Така те няма да изпадат.

Как да си направим уникални аксесоари почти без париРециклирай и създавай  
Сподели: