Интериор за мързеливите

6 гениални решения, които ще ви избавят от неприятностите на ежедневието

11307

Има много предмети и интериорни решения, които могат да опростят живота на всяка домакиня. Дивани с подвижни калъфки, устойчиви на влага матраци, плотове, върху които можете да режете. И това не е целият списък с неща, които могат да ви помогнат в ежедневието. Ето още няколко такива.

15 интересни интериорни решения за домаОстроумни и оригинални идеи за дома!

1. Плот, върху който може да се реже

Тухлата - интересен избор за интериора на домаУют и ретро шик с тухла в интериора

Дъската за рязане е много полезна, но изисква и по – обстойно миене, особено, ако е дървена. ето защо може да инвестирате в мраморен или гранитен плот, върху който да режете.

2. Кухненски гръб, който да не триете всеки ден

Гланцовите и матови кухненски комплекти се радват на много фенове. Първите визуално разширяват пространството в кухнята поради ефекта на огледална повърхност. В същото време върху тях остават пръстови отпечатъци, пръски и други замърсявания.

Що се отнася до матовия гръб, например, наподобяващи дърво, тогава петна по тях са почти невидими, но почистването на такива повърхности отнема много време и усилия. Съдейки от гледна точка на почистването, най-добрият вариант е гладка матирана повърхност.

Опитайте се да изберете заглушени цветове или с имитация на дърво.

3. Лесни за почистване плочки

Когато избирате плочки за декориране на кухненския гръб или стени в банята, трябва да се придържате към едно основно правило - тя трябва да бъде възможно най-практична и лесна за почистване. Тоест – такава с ясно изразена текстура очевидно не е подходяща. От тях ще бъде много трудно да се отмие прах, пръски вода, капки мазнини. Гладките плочки са много по-практични,  но не забравяйте да изберете правилния цвят.

Същото важи и за пода в кухнята и в банята. Ако изберете плочка като подово покритие, тогава изберете гладки екземпляри с малки фуги.

4. Диван с подвижни калъфи

Ако в кухнята или в хола има диван, който е комбиниран с трапезарията, вероятно често трябва да го почиствате от трохи, петна от кафе и други замърсявания. За да намалите времето за почистване и да поддържате представителен вид на мебелите, купете диван, върху който можете да поставите покривало. Така, когато се изцапа само го махнете и изперете.

5. Спално бельо, което лесно се сменя

Смяната на спалното бельо често се превръща в истинско мъчение, особено що се отнася до чаршафа. Затова е най-добре да изберете комплекти, които лесно се сменят. Например, вместо обичайния чаршаф, изберете опция с ластик - лесно е да го издърпате върху матрака и няма нужда постоянно да го оправите. Калъфките за възглавници и завивките трябва да бъдат с разрез отстрани и цип, но не и с копчета.

6. Сложни системи за съхранение

Повечето домакини не понасят почистването и отнемат много дълго време, за да помислят с мисли, за да го започнат. Когато обаче приятели неочаквано се обадят и кажат, че ще дойдат след половин час, почистването става приоритет. За бързо почистване се нуждаете от предварително планирана просторна система за съхранение. Така например в шкафовете с много чекмеджета са идеални.

Също така си струва да разгледате отворени и затворени системи за съхранение. Например в кухнята или в хола можете да поставите кошници или кутии, в които можете бързо да приберете списания, книги или кухненски вещи, които не са на мястото си. В банята и спалнята е най-добре да използвате затворено съхранение, например чекмеджета под леглото, за да можете бързо да скриете лични вещи.

Интериорни идеи, които ще изведат дома ви на ново нивоНеобичайни и доста екстравагантни решения, които ще събудят вдъхновението ви
Сподели: