6 кухненски артикула, които не са ви необходими

Отървете се от тях

2758

Пазаруването на кулинарни инструменти и джаджи е забавно. Независимо дали правите първата си кухня или десетата, никой не иска да се затрупа с куп неща, за които ще съжалява, че ги е купил. Вижте няколко кухненски аксесоари, които са загуба на пари и не ви трябват.

Как да аранжираме кухненските уредиЗа перфектно подредена кухня

Бурканчета с колекции от подправки

9 неочаквани употреби на старите кухненски уреди Не винаги трябва да купувате скъпи уреди

Предполага се, че подправките ще направят храната ви по- вкусна. Но не и ако те са сложени предварително в колекция бурканчета. Освен това някои билки като чесън и босилек са по-ароматни свежи, за разлика от сушените. Също така, както смлените, така и целите подправки с времето губят своя вкус, затова купувайте в малки количества, когато имате нужда от тях.

Непрозрачни контейнери за съхранение на храни

Контейнерите за съхранение на храни за многократна употреба спестяват пари, защото съхраняваме в тях остатъците от храната. Но както се казва в поговорката – „Далече от очите, далече от сърцето.“ Кутиите, които не можете да видите са неудобни, защото не виждате какво има в тях и го забравяте. Затова  купувайте само прозрачни кутии.

Прекалено много чаши за кафе

Когато става въпрос за излишните неща в кухнята, чашите за кафе са номер едно. Разбира се, започвате невинно  - купувате си една, докато сте на почивка. Получавате няколко като офис подаръци. Тогава един ден рафтовете ви се извиват от теглото на вашата колекция чаши. Ако живеете сами и пиете топли напитки, нямате нужда от повече от 3-4. Ако имате семейство – удвоете това число.

Съдове за готвене с незалепващо действие

Не е чудно защо готварските съдове с незалепващо покритие са любими в кухнята. Лесно се почистват и нямат нужда от мазнини при готвене и печене. За съжаление, тефлоновото покритие, което предпазва храната от залепване, може да отделя токсични изпарения при нагряване над 250 градуса. Издрасканата повърхност пък може да отдели вредни газове и при по-ниска температура на нагряване.

Съдовете от неръждаема стомана са по-добра опция. Те са издръжливи, безопасни и са на достъпни цени.

Много видове чаши

Пиете много различни неща като сок, вода и вино. Но имате ли нужда от специална чаша за всяка напитка? Не. Изберете модели, които може да комбинирате и ще спестите място.

Уреди, които никога не използвате

Ако рядко използвате някой уред – кана, гофретник, тостер, дали си заслужава да го държите? Така само заема място, а дали ще ви трябва веднъж в годината дори?

20 аксесоара, които ще ви накарат да се усмихнетеЗа по - забавен работен ден
Сподели: