5 знака, че трябва да смените хладилника

Понякога поправката може да струва повече  

828

Безспорно хладилникът е уредът, който е задължителна част от всяка кухня. Освен, че съхраняваме храната, спираме размножаването на бактерии и удължаваме срока на остатъците от вечерята, с него намираме и спасение от жегите със студена лимонада или кубчета лед за коктейлите. И да не забравим – камерата е пръв приятел заради сладоледа, който държим в нея. 

Ето защо качественият, силен и енергоефективен хладилник е изключително важен за домакинството. Ако вашият вече на повече години и започва да прави проблеми, поислете кое е по – добре – ремонт или покупка на нов?

Вижте пет знака, че е време да инвестирате в нов уред. Защото понякога евтиното може да излезе скъпо.

1. Вече не е енергийно ефективен

Ако имате хладилник, който е на повече от 10 години, той може да е виновен за високите сметки. По-старите модели обикновено не разполагат с енергоспестяващи функции и с купуването на нов не само ще спестите пари, но и така допринасяте за опазване на околната среда.

2. Има открити кабели

Това е електрически уред и всяко открито окабеляване е изключително опасно. Ако не може да бъде ремонтиран, по – добре купете нов.

3. Има нужда от основен ремонт

В желанието си да не изхвърляме уреда, го даваме на основен ремонт. Дали обаче по този начин ще спестим? Премислете внимателно инвестицията и преценете дали не е добре да дадете малко повече, но да си спестите куп неприятности?

4. Вече не върши ефективно работа

Основната цел на хладилникът е да държи храната охладена и да я предпазва от разваляне. Все пак, ако забележите, че охлаждането на храната отнема повече време от обичайното или не поддържа достатъчно ниска температура, може би е време да го смените.

5. Не се вписва в новия ви дом

Обикновено хората, които сменят домовете си, заменят и хладилника си, защото той може да е или твърде голям или твърде малък за новото място. Или пък старият хладилник може да не се вписва в интериора на новата кухня? Затова инвестирайте в нов и модерен уред. 

Сподели: