5 цветови комбинации, с които няма да сбъркате

Живот в цветен дом, изпълнен с вдъхновение

8700

След като ви запознахме как да определите идеалната цветова схема за дома и разказахме как цветовете влияят на настроението и емоциите, ви представяме няколко вдъхновяващи примера за комбинации. Те са инспирирани от света, който ни заобикаля и ако заложите на тях, ще придадете стил и естетика на дома си.

От Weber България предлагат 5 примерни цветови комбинации, които да разгледате.

ikea.bg

Розово и бежово

Райското розово се съчетава добре с пясъчно бежово, средно тъмни кафяви тонове и тюркоазено обзавеждане. В дневната има приятно усещане за топлина.

Индиго и синьо

Това е спокойно индиго, синьо-бяла тема, в контраст с дъбовите мебели. Идеална комбинация за класическа и женствена спалня, и дори за хотелска стая.

Бежово, жълто и тъмно кафяво

В тази дневна е използвано бяло, с леки загатки на жълто, бежово обзавеждане и тъмно кафяви акценти. Цялата тема създава усещане за топлина, особено препоръчително при по студена обстановка.

Зелено, бяло и сиво

За хола в този апартамент е използвана цветова комбинация от бяло, с леко сив оттенък, жълто зелено и тъмно сиво, почти черно. Светлите тонове на бялата стена и жълто-зеления акцент контрастират добре с тъмния тон на меката мебел.

Кафяво

Тук имаме изключително светла дневна, която позволява да използвате тъмно кафяви стени и дори още по - тъмни мебели. Баланса е постигнат с използването на френски прозорци и бял под, както и килим в светлите тонове на кафявата гама.

Заключение

В каквато и насока да се спрете, не забравяйте да си записвате имената и да си пазите мостри от цветовете, които използвате. Препоръчваме да се запасите с допълнително количество боя, от най-използваните цветове, както и бяло, в случай че се налага да ретуширате цветовете.

Не се страхувайте да експериментирате с индивидуални елементи от обзавеждането и най-важното – забавлявайте се докато придавате цветна индивидуалност на вашия дом!

Можете да получите професионална консултация за различни цветови комбинации за вашия дом в HomePlan консултантските центрове на Weber, където ще можете да разгледате и реални мостри на всички цветове в гамата на компанията, както и да поръчата цвят по ваше желание.

Сподели: