5 съвета за идеално чисти прозорци

Можете да следвате тези съвети за огледала и акрилни мебели  

813

Почистването на прозорците не е толкова лесно, колкото някои хора смятат. Колкото и да ви е лесно да махнете мръсотията от стъклата, винаги остават водни ивици, които сякаш развалят цялостния вид. Но не се притеснявайте, няма защо да живеете с мъгливи прозорци. Защото може да се радвате на идеално чисти стъкла с няколко съвета и трика.

1. Изберете кърпа за почистване на прозорци, която няма власинки и предотвратява появата на ивици. Добра, достъпна опция са микрофибърните кърпи. Те почистват както с препарат, така и само с вода.

2. Повечето от нас пренебрегват водата, която използват за почистване. Знаете ли обаче, че стъклото не реагира много добре на твърдата вода направо от чешмата. Ако искате супер чисти прозорци, използвайте дестилирана вода, за да ги изплакнете, тъй като няма минерални компоненти, които могат да зацапат стъклото.

3. Никога не използвайте абразивни инструменти като гъби или четки при чистене на прозорци и огледала. Освен, че рискувате да оставите ивици върху стъклото, може да направите и постоянни драскотини, които да не можете да поправите.

4. Когато навън слънцето свети и виждаме ясно колко са изцапани прозорците, сме по – мотивирани да ги почистим. Това обаче е лоша идея, защото лъчите ще изсушат по – бързо почистващия препарат.

5. Не е тайна, че оцетът е чудесен вариант за почистване. Разтвор от 50-50 оцет и вода е идеален за блестящи и безупречни прозорци, а когато не използвате сапун, няма опасност да оставите никакви следи.

Сподели: