5 неща, от които не се нуждаете у дома

5 неща, от които не се нуждаете у дома

Магазините искат да ви продадат какви ли не неща за дома, това е тяхната работа. Вашата задача обаче е да разберете кои са вещите, без които не можете да живеете и кои трябва да оставите на рафта.

Ето пет от тях:

Топ чаршафи

Те реално не вършат никаква работа, освен че пазят матрака, но така или иначе слагате отгоре друг чаршаф. Освен това тези чаршафи не дават никакъв комфорт.

Сервиз за 12 души

Помислете си само. Колко често посрещате 12 души – гости за вечеря? Ако все пак ви се наложи вариант е да заемете такъв или да имате два сходни по 6 броя и да ги комбинирате.

Специализирани продукти за чистене

Всяка фирма за почистване иска да ви убеди, че трябва да купите много и различни препарати, за да имате чист дом. А защо не опитате само с лимон и оцет? Ефектът няма да е по – малък.

Комплект нощни масички и лампи

Да, всеки търговец на мебели ще ви убеди, че трябва да купите две шкафчета и две лампи за спалнята. А имате ли нужда от тях? И от двете страни на леглото ли ви трябва една и съща светлина? Ако е така, просто не ги купувайте.

Сет ножове

Защо да купувате комплект ножове и кой може да ви убеди, че ще имат нужда ВСИЧКИ тях, при положение, че ползвате само 3 или 4. Затова по – добре купете само тези, от които имате нужда. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...