5 неща, които правят дома ви да изглежда евтин

Заложете на нещо различно, за да създадете интерес

8263

На много хора им се налага да обзаведат дома си с нисък бюджет. Но колкото и ограничен да е, това не трябва да е извинение и да купуваме някои неща с лека ръка, защото струват малко. Защото точно такива елементи често не подобряват, а отнемат от красотата на дома ни. В крайна сметка целта на една декорация е да придаде красота и стойност на пространство, което не нужно да струва много.

За да се предпазите от някои грешки при обзавеждането на дома, избягвайте тези пет грешки:

Неправилни произведения на изкуството

Избягвайте да слагате картини – реплики на някои от произведенията на големите художници като Пикасо, Моне, Матис или Ван Гог. Това не е никакъв намек за оригиналност, а по – скоро могат да направят стаята да изглеждат скучна и уморена. Същото се отнася и за всички онези картини, които се продават масово в големите магазини.

Вместо това потърсете евтини, но красиви картини в сайтове като Etsy и Artfire.

Комплекти мебели

Много е лесно да влезете в голям магазин и да закупите комплект евтина спалня, но по – добре не го правете. Често подобни мебели, колкото и добре да изглеждат в магазина, са с много ниско качество или стоят скучно.

Смесването на стилове, текстури и материи е начин да украсите пространството, дори и без да разполагате с голям бюджет. Затова проявете малко творчество и инвестирайте в по – малко на брой, но качествени мебели, който да съчетаете по интересен и различен начин.

Боядисвате в бяло

Боядисването на цялата къща в бяло е лесен и евтин начин да освежите, без да инвестирате много. Така обаче правите жилището си да изглежда много скучно и дори стерилно. Вместо това заложете на неутрални тонове и добавете малко цвят с нюанси на бежово или сиво, например.

Сладникави декорации

Повярвайте, няма нищо оригинално в декорации като зайчета, бухали - часовници, корабчета, които се закачат за стена или кукли. Тяхното място е по – скоро на тавана, но не и по рафтовете. Вместо това аранжирайте със снимки в красива рамка и ваза със свежи цветя.

Прекаляване с темите

Ако има място за тематична стая, то тя е детската и до определена възраст на детето. След това тя трябва да бъде заменена с декоративни стилове. Ако слагате прекалено много аксесоари от дадена тема може направите дома да изглежда евтин. Затова, ако харесвате морската тематика, декорирайте, но нека бъде с мярка. Иначе рискувате да превърнете жилището си в евтин морски мотел. 

Сподели: