5 начина да замирише домът ви на Коледа

Внесете празничния дух  

998

Какво дава завършек на красивия интериор? Сладкият и незабравим мирис, разбира се! Ароматите правят повече, от това да придават свежест в дома, те са причина дори за промяна на настроението в стаята. А едно от най-обичаните и внасящи уют и топлина в дома ухания е ароматът на Коледа. Никога не е рано да се пренесете в празничния сезон. Ето няколко идеи за това:

Венец от салвия

Ако харесвате ароматът на свежест и билки, защо не направите венец от салвия? Всичко, което ви трябва е да направите кръг от тел и да закрепите стръкове градински чай.

Направете ароматна декорация

Освен, че ще внесе прекрасен аромат, декорация с шишарки, канела, звезден анасон и портокалови корички, може да послужи и като красива украса за масата.

На котлона

Това е класически начин да внесете аромат в дома. Сложете любимите си ароматни подправки, билки, сушени плодове и етерични масла, покрийте с две - три чаши вода и оставете са поври на тих огън.

Направете домашен спрей

Смесете портокалови корички, канела и масло от ела с еднакви части вода в бутилка – пулверизатор. Пръскайте по 2-3 пъти на ден.

Загрейте ванилия

Това е страхотен трик, ако имате нужда от празничен аромат, но нямате време. Сложете три супени лъжици екстракт от ванилия в чаша за кафе, поставете в печката на около 100 градуса за около час и изчакайте, докато целият дом замирише на прясно изпечени сладки.

Сподели: