5 естествени съставки, с които домът ви ще ухае

Те се намират във всяка кухня

1542

За да ухае домът ви свежо и чисто цял ден, не е необходимо да инвестирате в скъпи ароматизатори. Тайната: използвайте естествени съставки. С няколко природни средства лесно ще премахнете  миризмите от цигарен дим или от домашния любимец и ще освежите.

А най-хубавото на тези съставки е, че те не съдържат химикали, които могат да са опасни за здравето. Ето пет естествени освежители за въздух, които можете да използвате.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Лимон

След като сготвите, вашата кухня мирише ли на риба или говеждо месо? Ако отговорът е да, може лесно да ги махнете с помощта на лимон! Пуснете лимонови резенки в тенджера с вряща вода и сварете в продължение на десет минути, след което изсипете в буркан. По желание може да добавите и няколко канелени пръчки.

Eвкалипт

Освен че придава на вашия дом освежаващ мирис, евкалиптът е известен и със своята пречистваща синусите сила. Просто смесете водка, дестилирана вода и масло от евкалипт, за да направите спрей за стая.

Оцет

Оцетът е важна съставка не само при готвенето, но и за редица направи си сам решения за дома. Така например, той може да помогне за премахване на миризми от цигари и миризми от новонанесена. Просто поставете чаша пълна с бял оцет и вода в единия ъгъл на стаята и оставете докато миризмата не изчезне.

Сушени цветя

Не изхвърляйте изсъхналите цветя! Можете да ги използвате, за да създадете своя собствена ароматна торбичка. Изберете шепа сухи цветя и ги смесете с няколко капки лавандулово или евкалиптово етерично масло. Поддържайте аромата, като веднъж месечно сменяте маслата.

Босилек

Той помага и да се предпазите от комари, но и да изгоните лошите миризми от дома. Смесете четири супени лъжици сух босилек с лимонови или лавандулови масла, за да създадете успокояваща миризма в банята или кухнята.

Сподели: