5 доказателства, че трябва да имате прахосмукачка – робот у дома

Тя чисти докато вие си почивате

2846

Представете си следната ситуация. Прибирате се вечер уморени след работа и вместо да започнете тепърва да чистите пода или килима от прах, се залавяте спокойно с приготвяне на вечерята или да поговорите с децата си. Или пък традиционното семейно уикенд почистване да се превърне в забавление и да спестите много време.

Как може да се случи ли? Ако си вземете робот. Не, не говорим за ситуация с далечното бъдеще, а в настоящето – днес, тук и сега. Роботът се казва Roomba 616 и е обновен базов модел роботизирана прахосмукачка iRobot. Цената му е напълно достъпна, а качеството на почистване с прахосмукачките-роботи – без компромис. Тайната се крие във високо функционалната тристепенна почистваща система, с която Roomba буквално елиминира нечистотиите от всяко кътче на стаята и ги всмуква в контейнера. Финият прах се филтрира през ефективен филтър от микрофибър.

И тъй като всичко това звучи прекалено добре, за да е истина, решхме да я тестваме. Ето и нашите пет доказателства от първо лице, че трябва да вземете Roomba 616 у дома.

Безценен подарък за дома

Роботът използва принципа на две противоположно въртящи се четки, поставени в почистващата глава. Благодарение на тази система Roomba събира изключително ефективно прах и по-големи боклуци от пода. И ако се чудите какво да подарите за предстоящите празници, ето решение. При това подаръкът ще бъде в полза за всички у дома: „Мислихме си, че у вас е чисто. Е, iRobot ни показа, че грешим. Освен, че почисти идеално труднодостъпните места, беше и страхотна отмяна за съпругата ми. А тъй като задължението за неделното почистване е и мое, вече знам, че iRobot ще бъде подарък за дома ни“, казва Кристиян.

Чистите и се забавлявате

Roomba притежава най-интелигентната система за почистване и навигация iAdapt, която анализира пространството, с помощта на десетки сензори, 67 пъти в секунда и в съчетание с 40 предварително дефинирани движения позволява на Roomba да реагира интелигентно на условията в помещението. А ако условията в стаята предполагат и наличие на малко дете, която преследва прахосмукачката, тогава освен, че почиства, тя се явява и своебразен начин за забавление. „Докато прахосмукачката чистеше у дома и обикаляши по стаите, синът ми я преследваше и се забавляваше страхоно с нея. Дори й говореше и насочваше накъде да отиде. Така реално имахме  идеално чиста къща и доволно дете. Какво да иска повече човек“, коментира Петя.  

Премахва следите от домашния любимец

Всеки, който има куче или котка знае за проблема с косъмчетата по пода, килима, дивана. Благодарение на страничната четка, Roomba почиства ефективно зоните около мебелите, покрай стените, ъглите на помещението и други труднодостъпни места, използвайки системата Wall Follow. Адаптивната глава за почистване от второ поколение пък позволява елиминиране и на най-малките нечистотии. „В къщи сме с малко дете и куче и косъмчетата бяха голям проблем. Това предполага пода да се чисти поне по веднъж на ден. Проблемът се реши бързо с Roomba - докато вечеряхме, прахосмукачката свърши досадната работа, което ми позволява да прекарам повече време със семейството.“, казва Снежина.

 Идеална и за килими

Моделът Roomba 616 е оборудван с адаптивна почистваща глава от 2-ро поколение, която се приспособява динамично към почистваната повърхност, независимо дали това е ламиниран под, килими, балатум или плочки. „В къщи има килим във всяка стая. Знаете колко трудоемко е да се почисти добре един килим, особено ако е с по – голям косъм. Когато пуснахме прахосмукачката, резултатът беше забележителен. Само за половин час всичко беше почистено идеално, при това докато гледахме телевизия.“, казва Димитрина.

Перфектна за заети хора

В контейнера се намира ефективен всмукващ мотор, който поема финия прах и малките боклуци, захванати по четките. Системата ANTITANGLE елиминира проблема от заплитане в кабели и ресни на килими. Освен това Roomba 616 има броня за омекотен допир, сензори срещу падане от стълби, а XLife батерията гарантира цялостно почистване на дома с едно зареждане. „Аз се прибирам късно у дома и ценя изключително много свободното си време.  Roomba 616, само с едно зареждане на батерията почисти целия апартамент вместо мен, докато аз свърших куп други неща. Освен това събра много прах и косъмчета от трудностъпни за мен места. Определено е перфектна за заети хора.“, разказва своите впечатления Радостина.

Roomba 616 издържа нашия тест повече от успешно. И ако трябва да обобщим – независимо дали имате семейство или живеете сами, дали сте в апартамент или къща, без значение дали обичате да чистите или за вас е ежедневно досадно задължение, ако държите на чистотата и хигиената удома и цените личното си време, вашият избор е един.


Вече пожелахте ли я за подарък?

 

Сподели: