15 лесни начина да подготвите дома за пролетта

Изгонете зимата с няколко хитри промени  

1474

Готови ли сте за пролетта? Прибрахте ли дебелите дрехи, обувки, сменихте ли тежките и тъмни завивки в очакване на слънчевите дни? Ако още не сте, все още има време да направите някои промени у дома в очакване на пролетните дни.

От HouseBeautiful предлагат няколко лесни начина, с които ще освежите бързо дома, ще го подготвите за пролетта и празниците и ще внесете настроение.

Ето какви бързи промени да направите:

Сменете възглавниците

Материи като кадифе, коприна и туид са красиви целогодишно, но са малко по – тежки за пролетните и летните месеци. Ако имате сезонни възглавници, може лесно да ги смените. Заложете на такива от лен или памук в свежи цветове и щампи.

Сменете завивките

Кажете „Здравей“ на пролетта в спалнята като смените завивката на леглото с по – лека и светла. Добавете и няколко възглавници със свежи цветове и сте готови да посрещнете топлия сезон.

Зеленина

Зеленината е най-лесният начин да подготвите дома си за пролетта. Независимо дали изберете букет лалета, зелени растения или клонки с цъфнали цветчета, няма да сбъркате.

Разместете мебелите

Това е най-евтината алтернатива да промените нещо в очакване на пролетта. Разменете местата на някои мебели и ще видите колко по – различна ще изглежда стаята.

Добавете свежи цветове

Цветна ваза, някакъв аксесоар или книга с ярки корици са напълно достатъчни, за да променят цялостния вид на стаята и да я озарят.

Почистете

Много от нас асоциират пролетта с почистване. И има защо. Приберете излишните вещи, почистете пода, стените, прозорците. Домът ви ще засияе.

Бъдете семпли

Пролетта означава свежест и е ново начало. Затова не е нужно да претрупвате дома. Цветен килим, ваза с цветя или красив аксесоар са напълно достатъчни.

Нови аромати

Купете свещ с нов аромат, нещо свежо и различно.

Стените

Ако така или иначе планирате ремонт, защо не промените стените – боядисайте, сложете тапет. Малка промяна, която води до огромна разлика.

Покривка на масата

Нова и свежа покривка, само за няколко секунди кухнята може да засияе.

Нещо ново

По случай пролетта, защо не купите нещо ново – интересна лампа, аксесоар, стол тип пуф….

Повече светлина

Отворете щорите и нека слънцето да влезе в дома ви. Постелете мебелите със светли платове и придайте свежо настроение в дома.

Ярки цветове

Боядисайте в ярък цвят част от стаята или коридора.

Ново изкуство

Инвестирайте в някакво произведение на изкуството – картина, скулптура, аксесоар.

Флорални мотиви

Пролетта се асоциира с цветя. Защо тогава не промените интериора с аксесоари с флорални мотиви – на възглавницата, пердетата или дивана?

 

 

Сподели: