11 съвета за декорация на дома (част 2)

Съвети от дизайнери

2423

Да обзаведете дома си стилно и елегантно не е непостижима мисия. Само трябва да следвате няколко основни идеи. След като ви представихме 11 дизайнерски съвета за декорация, вижте следващите 11.

Рафтовете за книги са един от онези елементи, които могат да променят стаята. Когато го декорирате, решете най-напред цветовата схема и намерете елементи, които се вписват в нея. Започнете с по-големите елементи и завършете със средните  като малки книги, изкуство и малки саксийни растения

Ако сте с ограничен бюджет, не се страхувайте да декорирате с течение на времето. Дори да отнеме години, важното е крайният резултат да ви радва.

Когато купувате мебели, потърсете такива, които предлагат място за съхранение. Шкафове, конзоли и секции за телевизора са страхотни, за да скриете кабели и щепсели.

Промяната на основен елемент в хола е един от най-добрите начини да го обновите. Новото кресло или килим винаги вършат работа и ще привлекат вниманието.

Група от аксесоари на рафт, бюфет или масичка за кафе винаги привличат вниманието, но следвайте правилото на трите - изберете три елемента, които имат нещо общо.

Много хора смятат, че ако изнесат вътрешните растения навън на слънце и въздух, те ще се аклиматизират. Истината е, че растенията не обичат да бъдат местени.

Размерът на килима е важен. Твърде малък ще изглежда като остров, твърде голям може да направи стаята да се чувства затрупана. Килимите са идеални за разделяне стаята на зони в зони с отворен план.

Смесвайте и подреждайте цветовете, като първо изберете един основен. След това може да надграждате с елементи от същата цветова палитра, както и с неутрални тонове.

Ключът към създаването на безкраен стил е да изберете елементите, които обичате и харесвате, а не само такива, които са "тенденция". Това означава, че мебелите ви ще издържат теста на времето, тъй като те говорят за вас и вашия стил.

Бъдете креативни когато пазарувате. В eBay, аукционни къщи или антикварни магазини имат невероятни мебели, които могат да бъдат възстановени и ще изглеждат стилно и скъпо, по-елегантни и от висок клас.

Когато подреждате аксесоарите, оставете и малко празно пространство, така че окото да има къде да почива.

 

Сподели: