11 експертни съвета за декорация на дома (част 1)

Създайте непреходен стил

1777

Независимо дали сте собственик на жилище, наемател или тепърва започвате да правите голям ремонт, ключът към уютния и красив дом е в стилния интериор и декорацията на дома. В интериорния дизайн съществуват редица правила за обзавеждане, които, ако следвате, ще създадете непреходен стил и излъчване.

В продължение на няколко статии ще ви представим съвети и трикове, които дизайнери дават за декорацията и дизайна на дома, както и основните правила, които е добре да следвате за всяка стая в дома.

Меката мебел и декора, като сезонните възглавници, вариращи от текстурирани платове до фини материи, могат лесно да променят настроението на стаята. Същото важи и за произведенията на изкуството, които отразяват сезонните палитри. Затова внимателно избирате какви цветове и мотиви ще изберете за декора в дома ви.

Растенията - без цветя - има способността да създава драма и красота в дадена обстановка. Не се страхувайте да ги излагате, за да внесете жизненост и свежест в стаята.

Тъмно синьо, сиво и бяло е класическата цветова комбинация, с която не може да сбъркате. В момента много шик е пастелно розово и зелено.

Ако не сте сигурни как да подредите висящите рамки, първо ги поставете на пода, за да изберете правилното разположение, а след това ги пренесете на стената.

Свещите трябва да бъдат подбрани според сезона. По-тежките, с аромат на мускус, са подходящи за есента и зимата, докато свежите, с флорални аромати са идеални за слънчевите дни и по-топло време.

Спестете, като купувате по-малко, но с по-добро качество, възглавнички. По – добре имайте една уникална, вместо много обикновени.

Поставянето на завесата на правилната височина е важно. Ако е твърде ниско ще направи стаята да изглежда по – ниска, ако е прекалено високо – стаята ще изглежда висока. Най- класическият среден вариант е на две трети от разстоянието между горната част на рамката на прозореца и профила на корниза или тавана.

Ако купувате нощна лампа, уверете се, че тя е достатъчно функционална, че може да бъде регулирана по посоката и якостта на светлината, а след това да я погледнете естетически. Една добра лампа задава настроението на стаята!

Ако обичате произведения на изкуството, помислете и за нещата около него. Изкуството и книгите са важни, за да се внесете чувство в помещението.

Инвестирайте на мебели и вещи, които са вечни. Не е необходимо да бъдат най-скъпите, но търсете такива, които дори да остаряват остават ценни.

Произведенията на изкуството винаги ще възвърнат инвестицията ви. Едно произведение, което обичате, може да придобие различен вид в различни пространства и ще ви придружава в нов дом, ако се местите.

 

 

Сподели: