10 грешки във фън шуй декорацията

10 грешки във фън шуй декорацията

Ако искате да създадете фън шуй настроение в дома си, трябва да се запознаете с това учение и да избягвате някои големи грешки. Дали не поставяте нещата в грешната посока? Или използвате грешни цветове? Вижте някои от най-честите грешки и се стремете да не ги правите.

Правите дома си да изглежда като азиатски храм

 

Добър фън шуй не означава да декорирате само с азиатски предмети. Освен ако това не е избрана от вас тема, не трябва да промените вашия стил. Един добър фън шуй дома е добре украсеният дом, който изразява собствения ви стил и вкус.

Декорирате  спалнята в зелено

 

Това е добър цвят за детска стая, но не и за спалнята на възрастни хора.

Слагате огледалото срещу вратата

Oглeдaлoтo тpябвa дa бъдe дocтaтъчнo гoлямo и не тpябвa дa e тoчнo cpeщy вxoднaтa вpaтa, зa дa нe oтpaзи Ци (енергията на Вселената, или силата на живота ) oбpaтнo.

Имате повече от три фонтана в къщата

 

Фонтани са чудесни за фън шуй, защото носят енергията на просперитет, изчистват енергията, създават успокояващо чувство на спокойствие и мир. Освен ако не живеете в огромна къща обаче повече от 3 фонтана в един дом, не се препоръчва.

Декорирате по фън шуй с неща, които не ви харесват

Това е едно от най-лошите неща, които можете да направите, когато се опитвате да украсите дома си. Ако знаете, че жабата носи пари, но не ви харесва, не я слагайте. Неприятното присъствие в дома няма да има желания фън шуй ефект.

Имате различен под във всяка стая

 

В фън шуй подът представлява основата на къщата и трябва да има чувство за приемственост. Когато всяка стая е с различна настилка, енергийните основи на дома губят своята сила и приемственост.

Слагате аквариум в кухнята или спалнята

 

Елементът вода е много необходима във вашия дом, но не и в спалнята или трапезарията, където елементите на огън и земя са необходими най-много.

Слагате прекалено много огледала

Огледала могат да създадат отлична фън шуй атмосфера, но ако знаете как да ги използвате. Декорирайки с твърде много огледала, може да постигнете обратен ефект-  да създадете слаба, нестабилна и хаотична енергия.

Избягвате ярки тонове за сметка на монохромни

 

Вашият дом се нуждае както от ярки, огнени цветове, както и успокояващи такива; просто трябва да знаете как да ги използвате и да декорирате с правилния цвят всяка стая.

Слагате телевизор в спалнята

 

Това е една от най-лошите фън шуй грешки, защото ще окаже негативно влияние върху вашето благополучие. Бъдете мъдри и махнете телевизора от спалнята.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...