За много основни хранителни продукти е очевидно къде им е мястото във кухнята. Но имам и такива, за които сами си мислим, че знаем. Защото се оказва, че продукти, които държим в килера, всъщност е по-добре да се съхраняват в хладилника. Ето няколко такива:
Кетчуп
Докато е затворен няма проблем да стои на рафта в килера, но след като го отпечатате, мястото му вече е в хладилника.
Горчица
Въпреки че любимата ви подправка за хот-дог няма да се развали, ако се съхранява в килера, съхраняването й в хладилник я предпазва от загуба на вкуса, който обичате. Така че, охладете горчицата, за да я съхранявате правилно.
Банани
Изненадани ли сте? Може да сте свикнали да държите бананите си в килера, но там те продължават да зреят. Когато са готови за ядене, поставете ги в хладилника. Ако корите станат кафяви, пак ще са подходящи за ядене.
Чист кленов сироп
Истинският кленов сироп трябва да се съхранява в хладилник, за да се предотврати появата на мухъл. Дръжте го във фризера (не се притеснявайте, няма да замръзне) и ще се съхранява за неопределено време.
Пълнозърнесто брашно
Всяка разновидност на пълнозърнесто брашно е по-здравословна от обикновеното универсално бяло брашно. Това е така, защото тези брашна съдържат част или всички трици и зародиши от оригиналната пшеница, което означава, че използват цялото зърно. Но маслата в триците и зародиша могат бързо да се развалят. Съхраняването на пълнозърнесто брашно във хладилника значително забавя процеса на разваляне.
Кокосово масло
Подобно на маслата в ядките и ядковите масла, кокосовото масло може да граняса, когато се съхранява на стайна температура твърде дълго. Затова го приберете в хладилника.