Защо не трябва да оставяте вратата на спалнята отворена през нощта

Според фън шуй така ще избяга добрата енергия

10266

Независимо дали, за да чуваме децата си по-добре или за да влиза по-чист въздух, повечето хора оставят вратата на спалнята отворена през нощта. Но се оказва, че това не е най-добрият избор. И си има основателни причини. Ето няколко от тях:

Вана в спалнятаКой казва, че ваната трябва да бъде само в банята?

Ще сте защитени при пожар.

Ако оставите вратата на спалнята си отворена, когато заспите и има пожар, той може да влезе бързо в стаята. Затворената врата ще ви даде повече време да действате и да се спасите от огъня, а токсичният дим няма да се разпространи толкова лесно.

Без скука в спалнятаМалка спалня? Направете я забавна

 

Блокира шума и ви осигурява по-здрав сън.

Ако живеете в шумна среда и имате лек сън, вероятно ще ви е трудно да заспите. Това означава, че затварянето на вратата е добро решение, а дори и да не сте свикнали, опитайте и ще усетите разликата.

Ще реагирате по-бързо в случай на кражба.

Затворена или, още по-добре, заключена врата на спалнята може да ви даде възможност да действате по-спокойно, ако чуете, че някой е проникнал в дома ви. Освен това така ще бъдете в безопасност.

Според Фън Шуй затворената врата държи положителна енергия вътре.

Един от принципите на Фън Шуй за спалните е да се избягва спането на отворена врата. Това е така, защото цялата положителна енергия в стаята може да избяга. Отварянето на стаята пуска отрицателното чи, докато затварянето ще ви даде усещане за сигурност.

Спалня под водатаЛукс срещу 2.8 млн. долара
Сподели: