Вдъхновяващи идеи за обновяване на спалнята

Превърнете я в стилна и уютна стая  

519

Кой не иска да има красива и дизайнерски издържана спалня. Проектирането й е от решаващо значение за създаването на пространство, което отговаря на всички ваши нужди. Висока табла, мек килим и умело аранжирани възглавници са само част от условието за създаването на перфектната спалня. Изборът на подходящи цветове и осветление също са от съществено значение за добрия вид и атмосфера на вашата спалня. Не забравяйте и за интелигентно решение за съхранение, за да запазите стаята подредена и приветлива.

Как да извлечем максималното от къща с една спалня?Как 4-членно семейство живее в дом от 50 кв. метра с една спалня

А ето и няколко идеи, които ще помогнат за реализиране на тези цели.

Светлина, повече светлина

Как да съхраним вещите си в спалнятаАко не разполагате с достатъчно място за съхранение на вещите си, то можете да пригодите за това мебелите в спалнята

Една добре планирана схема за осветление на спалнята може да промени цялата атмосфера на стаята. Изберете различни светлини за различни дейности - ярка висулка за работното място, настолна лампа за четене преди лягане или красива подова лампа за къта за отмора.

Цветове и цветни комбинации

Ако харесвате силните и ярки цветове, не се страхувайте да ги сложите и в спалнята. Бъдете смели и заложете на контрастни тонове като синьо и жълто, зелено и розово, червено и синьо, или всяка комбинация, която обичате. Работете на блокове, за да постигнете стилен, а не хаотичен вид на стаята.

Стилен гардероб

Гардеробът е ключов фокус в спалнята. Добра идея е да обмислите точно колко пространство за съхранение ви трябва. Дървеният гардероб е вечна класика и може да пасне с всеки стил. Огледален гардероб визуално ще увеличи размера на спалнята. Ако пък стаята е малка, заложете на модел с вградени плъзгащи се врати.

Завесите

Завесите и щорите са от съществено значение във всяка спалня. Изберете модел, който не само да допълва цветовата схема, но и позволява влизането на естествена светлина. Помислете и за втори завеси, които да затъмняват, когато имат нужда от почивка.

Мека мебел

Меката мебел е чудесен начин да дадете нов облик на спалнята си. Малко кресло, канапе или  табуретка променят вида съществено.

Рамката на леглото

Обикновена дървена рамка на леглото? Забравете за това. За да придадете интересен елемент, изберете красива, тапицирана или боядисана табла, която да координира с други елементи в спалнята.

Нов облик с тапети

Тапети с ботанически мотиви или текстурирани флорални мотиви са модерни, харесвани и освежават всяка стая. Освен това се предлагат в толкова много модели, че няма как да не харесате.

Погледнете надолу

Табуретка или пейка в долната част на спалнята може да придаде уют и щипка лукс. Интересно допълнение и практично решение – за багаж, а защо не и като мини маса за сутрешна закуска.

Цветно спално бельо

Бюджетен и лесен вариант за бърза промяна на спалнята е да заложите на цветно спално бельо. Изберете едноцветен ярък модел или комбинирайте в зависимост от арките и мотивите в спалнята. Нека обаче да има само един водещ цвят, не увличайте, за да не създадете обратен ефект.

Без скука в спалнятаМалка спалня? Направете я забавна
Сподели: