Спални в лилаво и сиво

Впечатляващи и красиви

443

Вече сме писали много пъти за силата на цветовете и за тяхното трансформиращо въздействие. Не само върху вида и цялостния дизайн на стаята, но и върху настроението ни. Един цвят може да ни направи по – активни, по – вдъхновени и дори да събуди апетита ни, а друг напротив – успокоява, предразполага към почивка и сън.

Идеи за освежаване на стаята с цветовеВсеки от тях носи различно излъчване, вибрация и усещане

Ето защо, когато планирате нюансите на стените и мебелите, на аксесоарите  текстурите в една стая, на първо място помислете каква е целта на помещението.

Днес обаче ще се спрем на спалнята. По принцип светлосиният цвят се смята за най – благоприятен за нея, но не всеки харесва студенината му. Любителите на жълтото пък най – вероятно знаят за енергизиращото влияние на цвета и надали биха заложили на него точно тук.

Без скука в спалнятаМалка спалня? Направете я забавна

Ако искате да имате в стаята топъл, предразполагащ към почивка и отпускащ цвят, заложете на лилаво – от тъмно до пастелно, той е чудесно решение за спалнята. Разбира се, не пренебрегвайте правилото, ако изберете по – силните нюанси да комбинирате с по – светли мебели. Ако заложите на лек пастелен тон обаче, може да си позволите и по – тъмни елементи като баланс.

Една от най – благоприятните комбинации е сиво и лилаво. Те се допълват великолепно и създават усещане за хармония, за уют и топлина.

Вижте няколко от най – добрите идеи, които подбрахме за вас.

Най-добрите цветове за спалнята19 идеи за нюансите в стаята за релакс  
Сподели: