Как да имате елегантна спалня

Понякога пътят към съвършената спалня не е труден

3502

Не един или два пъти сме писали колко важна част от дома е спалнята. За съжаление често я пренебрегваме, мислейки, че за нея са достатъчни само легло, гардероб и евентуално скрин и нощни шкафчета. Всъщност спалнята трябва да ни предлага и релаксираща атмосфера, да бъде максимално комфортна  удобна и защо не да се превърне в нашата стая за „бягство“ след дълъг и уморителен ден.

Ето няколко съвета как да постигнете именно тази елегантна стая, за която говорим:

Махнете бъркотията

Изхвърлете всички стари списания, вестници, парфюми и дори мебели, които само заемат място и стоят струпани. Направете достатъчно място, за да може спокойно да стигате до леглото, да ставате и лягате. Освен това колкото по – малко подобни излишни вещ имате, толкова по – малко прах ще има в стаята.

Силата на възглавниците

Няколко възглавници на леглото ще внесат много комфорт и уют в стаята. Разбира се, съчетайте ги посред цвета на бельото и най-важното – нека подредбата им бъде симетрична.

Кът за сядане

Ако имате по – голяма спалня, възползвайте се и оформете малък кът за сядане с красиво кресло. Тук може да се наслаждавате на някоя книга или на чаша следобедно кафе.

Минимум джаджи

Спалнята е за сън и за почивка. Това означава без телевизор, таблет и телефон. Оставете ги в другата стая и се насладете на тишината и спокойствието.

Зеленина

Саксия със зелено растение или ваза с красиви цветя ще промени цялостното излъчване на спалнята ви. Затова не се колебайте и помислете как да внесете малко свежест.

Осветлението

Ако търсите елегантност, забравете за обикновените крушки и лампи. Помислете за елегантен полилей и коригиращи се светлини.

Матракът

И не на последно място по важност е матракът – гаранцията за пълноценна почивка. Инвестирайте в качествен матрак, изберете според предпочитанията ви за твърдост и ако имате възможност да бъде антибактериален, с две лица – за лятото и зимата. Със сигурност няма да съжалявате за вложените средства. 

Сподели: