Хитри идеи за подредба на гардероба

Хитри идеи за подредба на гардероба

В колкото и голямо жилище да живеем, мястото никога не стига. Особено когато се наложи да подредим дрехите, установяваме колко малък всъщност е гардероба. Но ако не разполагаме с място за гардеробна или ако спалнята е толкова малка, че трябва да въоръжим цялото си въображение, за да поддредим всичко налично? 

Спалня с гардероб под нея

И преди сме ви показвали легла, които могат да бъдат използвани като гардероб.Днешният т. нар. контейнер е дело на Di...

29/05/2016

Ето защо на помощ идват хитрите решения, които ще помогнат да бъдем по-организирани и подредени.  

1. Ако нямате истински гардероб, интегрирайте го в друга стая. Стенните стелажи и закачалките са лесни за слагане и има много системи, от които да избирате.

16 идеи за вратите на гардероба

Гардеробът е една от онези мебели, без които не може да си представим дома. Той присъства под една или друга форма въ...

12/06/2017

2. Подредете. Отървете от дрехите, които не носите, обърнете всички закачалки в гардероба си, така че куките да сочат към вас, а когато носите нещо, го върнете обратно с куката по нормалния начин. След шест месеца дарете всяка дреха, която все още виси на кука, обърната по неправилния начин.

3. Разположението е ключово. Съхранявайте най-използваните неща на нивото на очите, по-малко използваните елементи отдолу и най-малко използваните - отгоре.

4. Създайте си система за съхранение, която да отговарят на вашите различни нужди: чекмеджета за сгънати вещи, закачалки за рокли и костюми и кутии за дребни елементи – чорапи, бельо.5. Използвайте еднакви закачалки за по – изчистен и организиран вид - например дървени или пластмасови модели от един цвят.

6. Не забравяйте да се възползвате от подовото пространство. Бъдете креативни и включете стойка за чадър или голяма плетена кошница, за да държите неща като йога постелки, например.

7. Инвестирайте в органайзер за обувки и го използвайте. Висящите модели са добра опция и пестят място.

8. Ако имате рафтове, дръжте ги подредени и с разделители. Това ще помогне за разделението на купчините дрехи или кърпи.

9. Използвайте вертикално пространство (над и под шкафа), за да съхранявате повече неща. Ако нямате вградени рафтове, можете лесно да ги инсталирате сами.

10. Добавете светлини в гардероба си, за да можете да виждате по – добре.

11. Заменете традиционните врати за гардероби със завеси или висящи паравани. Освен, че прави гардероба естетически привлекателен, той става и по-функционален. Това е и опция, ако имате ниша.

12. За оптимална функционалност използвайте кошници, а не преграда. Това не само ще направи сортирането по-лесно, но и също може да я използвате за мръсните дрехи.

13. Ако имате празно пространство на стените, куките са чудесен начин да създадете допълнително място за палта, чанти или кърпи. Дори и да нямате място в гардероба си, винаги можете да добавяте куки към стените или на гърба на вратата.

14. Отнасяйте се с гардероба си като с малка стая, а не с място за хвърляне на дрехите.

15. Направете повече място в гардероба си, като съхранявате извън сезона дрехи в кутии високо в гардероба или още по-добре - под леглото.

16. Цветното кодиране в гардероба е навик, който улеснява намирането на нещата. Друг метод е да сортирате дрехите си по тегло или дължина на ръкавите - например всички тениски с къс ръкав и пуловери с дълъг ръкав.

17. Имате куфари, които заемат твърде много място? Възползвайте се от обемистия багаж и ги използвайте за съхранение на вещи извън сезона, одеяла или пуловери. Можете да ги съхранявате над гардероба, под леглото, или да ги използвате на друго място като декор .

12 неща, които да изхвърлите от гардероба си

Зимата скоро ще си отиде, а с това ще дойде желанието да обновим гардероба си. Което прави почивните дни идеални да р...

10/01/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...