Хитри идеи, които ще ви помогнат да направите място за съхранение

Хитри идеи, които ще ви помогнат да направите място за съхранение

Навсякъде има наистина гениални идеи как да решите проблема с оптимизиране на пространството и организиране на място за съхранение във вашия дом. Тези съвети ще бъдат полезни за всеки, без значение какво жилище има.

1. Рафтове над леглото

Големият U-образен стелаж над леглото, който се състои от множество отворени рафтове и чекмеджета, значително ще спести място и ще побере много различни неща, от книги до бельо и бижута.

2. Скрити кутии

Скритите системи ще помогнат за почистването и подреждането на спалнята. Например чекмеджетата под леглото могат да се използват за съхранение на спално бельо, докато чекмеджетата, вградени в подиума, могат да се използват за съхранение на сезонни дрехи или други рядко използвани предмети.

3. Функционална табла

Функционална табла с издърпващи се шкафове за съхранение на вестници, списания, медикаменти,  аксесоари и други дребни неща, които винаги трябва да са под ръка, е чудесна алтернатива на традиционните нощни шкафчета.

4. Съхранение на обувки

Организирането на удобно място за съхранение на обувките, дори и в малка спалня, не е никак трудно. За тези цели ниша или свободен ъгъл зад вратата, оборудван със специални релси или куки, е идеален. Тези, които имат много тесни ъгли със свободни ъгли, могат да изберат специален органайзер, който да бъде окачен на вратата на шкафа или на входната врата.

5. Пространство около прозореца

Стените от двете страни на прозореца обикновено са празни. Но това място може да се използва с полза. Например, закачете там няколко малки отворени рафта, които са подходящи за съхранение на книги, предмети за декор и други дребни дрънкулки.

6. Нощно шкафче с тайна

Леко нощно шкафче, зад което е скрит гардероб, е чудесно решение за малка спалня.

7. Горно пространство

Тесните рафтове, които украсяват една от стените до тавана, ще позволят на собствениците на малки спални да решат проблема със съхранението на много неща и да направят пространството удобно и функционално.

8. Вграден гардероб

На пръв поглед това е обикновено огледало, но всъщност зад фасадата му има доста просторен гардероб с разтегателна работна повърхност, шкафове и рафтове.

9. Гардероб

Отворен гардероб с релси за закачалки, отворени и затворени рафтове ще се превърне не само в ергономично решение за собствениците на малки пространства, но и в стилна част от спалнята.

10. Скрити рафтове

Стилна тапицирана табла със скрити рафтове, които са подходящи за съхранение на различни дребни неща и премахват необходимостта от закупуване на нощни шкафчета.

11. Разтегателна маса

Почитателите на закуската в леглото със сигурност ще харесат модерното легло с разтегателна маса, което също успешно ще замени нощното шкафче.

12. Декоративни органайзери

Малките оригинални органайзери са идеални за съхранение на бижута и аксесоари, а също така ще се превърнат в оригинални интериорни детайли.

13. Под тавана

Голям рафт на тавана, боядисан в цвета на стените, е чудесна алтернатива на обемната библиотека и прави място за други мебели.

14. Ъглови рафтове

Не губете ценно пространство, особено когато става въпрос за малка спалня. Всеки свободен ъгъл може да бъде оборудван с малки леки рафтове, които са подходящи за съхранение на книги, играчки и предмети за декор.

15. Рафтове в основата

Ще бъде удобно да съхранявате спално бельо, нощни дрехи и кърпи на рафтовете в основата на леглото.

16. Текстилен органайзер

За собствениците на малки спални може да е трудно да намерят място дори за рафт, да не говорим за нощно шкафче. За решаването на тази ситуация ще помогне текстилен органайзер, който е прикрепен към рамката на леглото и е подходящ за съхранение на книги, списания, очила и джаджи.

17. Закачалка

Конвенционалните закачалки не са подходящи само за съхранение на дрехи. Могат да се използват за окачване на слънчеви очила, колани, шалове и бижута.

 18. Пегборд

Пегборд ще бъде чудесно решение за хора, в чиито спални силно липсва място за шкафове и рафтове. С помощта на кукички можете да закачите най-различни неща на такава дъска, от обувки до декоративни елементи.

Источник: https://novate.ru/blogs/030217/39904/

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...