Грешки в дизайна на спалнята

И как да ги поправите  

862

Това, че спалнята не е обществена зона, не означава, че трябва да бъде пренебрегвана от гледна точка на дизайна и функционалността. Дори да е само мястото за сън и почивка, си заслужава да й отделите малко повече време и внимание и да я декорирате и обзаведете с внимание и усет към детайла.

В какъв цвят да боядисаме спалнята? Сезонът на отпуските често съвпада и с ремонтите, които предстоят вкъщи. 

Вижте кои са 5 – те най – често допускани грешки при обзавеждане на спалнята и как да ги поправите.

Грешка №1: Избирате неправилна нощна масичка

Шест растения в спалнята за по-добър сънПравилно подбраните растения за спалнята могат да ни осигурят по-добър сън и почивка през нощта

Няма значение какво използвате като нощно шкафче - дори столът може да стои свърши тази работа. Важно е обаче височината му да бъде правилната – т.е. да е на нивото на горната част на матрака. Ако масата е твърде ниска или висока ще усетите дискомфорт,взимайки или слагайки нещо на нея.

Грешка №2: Пренебрегвате осветлението

Уверете се, че вашата спалня има различни сценарии на осветление - комбинация от няколко тела е най – добре. За да определите какъв тип осветление ще ви е необходимо, помислете как използвате спалнята и проектирайте около начина си на живот. Например, ако четете в леглото всяка вечер, ви трябва нощна лампа. Мека, топла светлина, която може да бъде регулирана и чудесно решение за това помещение.

Грешка №3: Слагате килимчета из стаята

Това е много често срещан проблем – безразборно разпръснати килимчета из стаята, но без мисъл, защо са там. Най – добре е да сложите такова килимче до леглото, за да може да стъпите на топло и меко след ставане сутрин.

Грешка №4: Държите техника до леглото си

За много хора е навик веднага, след като отворят очите да хванат телефона си. Но идеята да го държите до вас не е добра. Ако все пак не може да се разделите с него, съхранявайте го в чекмедже в шкафчето.

Грешка №5: Слагате леглото на грешно място

Когато става въпрос за оптималното положение за легло, опитайте да следвате принципите на фън шуй . Според тази древнокитайска философия то трябва да бъде в „командната позиция“, което далеч от вратата, но разположено така, че да можете да виждате вратата. Ако площта позволяват, сложете леглото така, че да има място около него (не в ъгъла), с таблото към стената.

Сподели: