Гениални начини да удвоите мястото в гардероба

И да се подготвите по – бързо  

17185

Независимо от това колко пъти подреждате гардероба и се опитвате внимателно да изваждате блузите и дънките, в един момент се озовавате с разхвърлян  и пълен с несъответстващи чорапи и свити на топка панталони. Истината е, че поддръжката на подреден гардероб изисква не само изключителна самодисциплина, но и организационни трикове. Най- малкото, което може да направите е да държите шаловете на отделни закачалки и да отделяте сезонните дрехи, но наред с това има и още хитрини, които ще ви помогнат.

Ето няколко стратегии за по – подреден гардероб с учудващо много място в него.

vitalconcept.com

Превърнете пръчката за кърпи в закачалка за шалове

Ако имате повече шалове, ето хитър начин да ги подредите така, че да имате видимост върху всички. Закрепете от вътрешната страна на вратата на гардероба пръчка за кърпи и завържете шаловете. Така само с един поглед, може да изберете този, който е най-подходящ.

 

Разделител за чекмедже

Ако чекмеджетата нямат разделители, те лесно се превръщат в място, в което има смесица от колани, чорапи и бельо, които трябва да преровите всяка сутрин, за да намерите нещо. Ако сложите разделители обаче, ще си спестите време и доста нерви. Освен това ще се радвате на много по – организирано чекмедже.

Отделете сезонните дрехи

Когато дрехите от топлия и по – хладния сезон се препокрият, неминуемо се получава хаос в гардероба. Затова приберете ги в пликове и вакуумирайте, а обувките сложете в кутии и вдигнете нависоко, където няма да пречат.

Подредете бижутата

Аксесоарите и бижутата са важна част от всеки тоалет. За да имате пред очите си всички гердани и верижки, помислете за малки куки, на които да ги закачите. Вариант е да използвате и малка празна стена, на която да аранжирате всички ваши накити и която може да се превърне дори в част от декорацията.

Закачете панталоните на самостоятелни закачалки

Ако досега съхранявате панталоните си сгънати на две и преметнати на закачалка, спрете. Купете си закачалки за поли, на които да сложите панталона. Първо, че така няма да заемат толкова място и второ, ще имате видимост върху всеки един. А нали знаете – Ако не го виждам, не го нося.

Място за чантите

Ако наред с обувките имате и завидна колекция от чанти, значи трябва да се погрижите и за тях. За да не ги трупате една върху друга, отделете рафт (или два) и ги подредете там. За повече прецизност, използвайте разделител от акрил между всяка от тях.

Не забравяйте гърба на вратата

Ако имате щастието да се радвате на дрешник – поздравления, може да използвате гърба на вратата, за да подредите на органайзер обувките. Изберете прозрачен модел, за да имате пълна видимост върху всички чифтове.

Над гардероба

Мястото над гардероба е много ценно и е добре да се възползвате от него. Инвестирайте в красиви кутии и подредете в тях сезонните дрехи или обувки или дрехи, които обличате много рядко. 

Сподели: