9 неща, които ще направят спалнята ви по – приветлива

Лесни съвети за впечатляващ резултат  

3190

Интериорът в спалнята е изключително важен за пълноценната почивка и добрия сън, колкото и да не ни се вярва и често да не отдаваме толкова голямо значение. За да бъде стаята приветлива, трябва да помислим за баланса между функционалност и комфорт, за съчетанието на цветове, текстури форми, разположение на леглото, осветлението….

И ако ви предстои ремонт или търсите идеи за обновление на вече поомръзналия ви интериор, вижте кои са деветте неща, за които трябва да помислите и върху които трябва да се съсредоточите, за да направите стаята по – приветлива и уютна.

Спалното бельо

Красивото спално бельо не само ще изглежда страхотно, но и самите вие ще се почувствате по – добре и по – комфортно. Изберете чаршафи и завивки, на които се чувствате най-добре, но ако имате възможност заложете на органични и естествени материи, с които ще се радвате на хлад през лятото и топлина зимата.  

Възглавници и одеяла

Нищо не дава повече комфорт от удобната възглавница. Помислете за антибактериална или такава, която може да перете често, за да се предпазите от акари. Не пренебрегвайте и декоративните модели. Изберете две или четири (2х2) еднакви и една по – голяма, за симетрия.

Хармония

И говорейки за симетрия, нека да погледнем и към източната философия на фън шуй. Според учението, за да се радвате на положителна енергия, е добре да имате две еднакви странични маси с две лампи и два комплекта възглавници. Те привличат доброто, здравословно протичане на енергия за хармонично отношение, но също така и изглежда страхотно.

Пердета/ щори

За да си гарантирате спокойния сън, не забравяйте да сложите пердета или щори, които да спират сутрешните лъчи, но и които да внесат уют в стаята. Ако помещението е малко, сложете модел, висящ от тавана, за да създаде илюзия за по – висока стая.

Осветление

За добрия и пълноценен сън важно правило е светлината в стаята да бъде мека и умерена. Освен висящата лампа, помислете и за страничните. Ако имате възможност, инвестирайте в димер, за да контролирате осветеността.

Килим/ черга

 

Няма по – хубаво усещане от това сутрин да станете  и да стъпите на мека и топла повърхност. Независимо от настилката, която имате, килимът или чергата дават текстура и неповторим комфорт.

Подредете

Най-важно за комфорта на една стая е тя да бъде подредена и да няма нищо излишно в нея. Затова приберете дрехите, махнете чашата и телефоните от нощното шкафче, оправете възглавниците.

Удобство не само по време на сън

Ако имате достатъчно пространство, кресло или кушетка ще направят спалнята да изглежда по- комфортно. Изберете нещо елегантно, но достатъчно удобно, за да седнете, за да се събуете или  да прочетете книга. 

Зеленина

Цветята и зеленината не трябва са само за дневната и трапезарията. Орхидея или букет свежи цветя ще добавят живот и фин аромат в стаята.

Сподели: