9 идеи за малката спалня

Как да вземем максимума от малкото помещение  

5877

Едно от най-хубавите неща при покупката на нов  дом е моментът, в който започваме да го обзавеждаме и декорираме. Чувството да създадеш нещо собствено, което отговаря на личността ти е невероятно. Когато стаята, която трябва да обзаведем е малка, доста често се изправяме пред затруднения. Намерете оригинален начин да компенсирате малкото пространство с ефектно обзавеждане. Ето и някои често задавани въпроси, отговорите на които ще ви помогнат да намерите най- краткия път към перфектаната малка спалня.

Как мога да ползвам ъгловия шкаф, за да декорирам малката спалня?

Ъгловите шкафове са идеалната мебел за малките помещение. Те спестяват място и поемат много багаж. За да усвоите максимално мястото, заложете на шкаф от пода до тавана. Помислете и за ъглов гардероб.

Може ли закачалката за кърпи да се използва и в спалнята?

Да, ако я закачите на вратата. Така ще имате една допълнителна площ за закачане. Може да я изполвате за бижута, шалове, вратовръзки…..

Прави ли огледалото малката спалня по – голяма?

Огледалото прави всяка стая визуално по – голяма. Включително и спалнята. Помислете за вариант, в който може да създадете интересна рамка за огледалото. Така ще придадете индивидуланост и част от личния ви стил.

Къде мога да намеря неизползвано място в малката спалня?

Бъдете креативни. Огледайте се, погледнете нагоре и надолу. Какво виждате? Мястото над вратата може да стане допълнителен открит рафт или шкаф. Под леглото има място за кошове или кошници с багаж. На пазара се предлагат и кутии с колелца, които също са идеални да ги държите под спалнята.

А ако нямам място за нощно шкафче?

Ако имате нужда от такова, сложете малък шакф в ъгъла, до леглото си. Там ще може да сложите нощна лампа, часовник, книга. А шкафчето ще събере личните ви аксесоари. 

Сподели: