9 грешки в обзавеждането на спалнята

Които е добре да избягвате

1739

Създаването на персонализирано пространство за почивка много важно за пълноценното възстановяване и качествения сън. А за да го постигнете съвсем не е трудно, нужно е просто да следвате само няколко правила и да избягвате определени неща. Вижте кои са те:

Претъпкан гардероб

Колкото и да са модерни и шик, да имате отворен и неорганизиран гардероб дава вид на стая, през която е минал ураган! Решението е да се доверите на добрия стар гардероб с непрозрачни врати, закачете дрехите си и отделете време, за да го организирате.

Снимки/постери, които са остарели

Онзи постер на Star Wars или AC/DC още ли виси на стената ви? Време е да го смените. Инвестирайте в качествено произведение на изкуството, което да съвпада с цветовата схема и която да отговаря на личността ви.

Разхвърляна тоалетка

Знаем, че е трудно, но се постарайте да поддържате тоалетката в спалнята подредена и чиста. Това предразполага и към по – спокойна и релаксираща атмосфера. Заложете на малки органайзери, в които да държите дребните аксесоари.

Махнете плюшените играчки - животни

Колкото и да ги обичате, не сте малко дете. Аранжирайте с красиви възглавници, а играчките подарете на някое дете.

Махнете прането

Да държите купчина мръсни дрехи на пода е най-бързият начин, с който може  да направите иначе чистата стая да изглежда разхвърляна. Инвестирайте в плетен кош, в който може да ги държите.

Нямате балансираща цветова схема

Освен ако не сте професионален стилист / дизайнер, различните цветове в стаята са много трудни за съчетаване. Затова заложете на сигурно и боядисайте големите пространства (стени, тавани, пода, шкафове) в неутрален цвят като крем, слонова кост или бледо сиво, а  използвайте любимия си цвят за аксесоарите.

Стари чаршафи

Износването на чаршафите е неизбежно. Инвестирайте в нови, за да освежите спалнята. Освен това така ще се чувствате страхотно, когато легнете на ново и качествено спално бельо.

Нямате табла за леглото

Главата на леглото е фокусната точка на всяка спалня, но често се пренебрегва. Ако не искате табла, добавете произведение на изкуството или драматичен цвят зад леглото, за да привлечете погледа.

Не показвате персоналното

Това е най-важната част от дизайна на вашата спалня! Това е вашето пространство. Изберете дизайнерски елементи, които ви накарат да се чувствате максимално щастливи и спокойни.

Сподели: