7 начина за оптимизиране на пространството в малка спалня

7 начина за оптимизиране на пространството в малка спалня

Някои хора не могат да си представят спалня без просторен гардероб. Но какво да правим, ако има ограничена площ на стаята? Най-популярното решение е да поставите системи за съхранение до леглото. Така шкафовете няма да затрупват пространството и всичко, от което се нуждаете, ще бъде под ръка.

Ето няколко начина за оптимизиране на пространството в малка спалня

Вградени гардероби

Страхотно решение за малка спалня е вграденото място за съхранение. Шкаф, разположен в ниша, няма да заема много място и ако боядисате фасадите в цвета на стените, той ще стане почти невидим.

 

Отворени рафтове

Отворените рафтове ще помогнат не само за създаване на допълнително място за съхранение, но и ще направят спалнята по-уютна. На рафтовете можете да подредите любимите си книги, саксии, фигурки и семейни снимки.

 

Работно място до леглото

По време на пандемията мнозина трябваше да преминат към дистанционна работа и стана ясно, че домашният офис не е лукс, а необходимост. Работна зона може да бъде организирана дори в малка спалня, като поставите сгъваема маса до леглото.

Гардероб с маса

Друг начин да организирате домашен офис в малка спалня е да поставите маса в ниша между шкафовете. Също така работното място може да бъде допълнено с рафтове и чекмеджета.

Легло на подиума

За да поберете всичко необходимо в спалнята и в същото време да спестите полезни квадратни метри, можете да проектирате подиум за леглото с място за съхранение. В допълнение, това е чудесен начин за зониране на пространството в студио апартамент.

 

Табла с допълнително място за съхранение

Шкафовете и рафтовете никога не са излишни, особено в спалнята. Таблата с място за съхранение може да съхранява бельо, възглавници, одеяла, книги, списания и други неща от първа необходимост.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...