5 съвета, които ще ви помогнат да проектирате много малка баня

За да има място за всичко 

2894

Най-трудното нещо при проектирането на малка баня е да подредите всичко необходимо, като същевременно не пренебрегвате комфорта. Все пак има трикове, с които лесно ще проектирате стаята хармонично и функционално.

Някой се напи и направи тази баня Това е една голяма стая, като цялото пространство не се характеризира с приятен мирис

1. Комбинирайте банята и тоалетна

10 свежи идеи за банятаВижте десет страхотни идеи за банята

Ако са две помещения, разделени от една сте, съединете ги. Това ще помогне да се увеличи полезната площ почти два пъти. Освен това тук ще може да поставите и пералня.  Но ако семейството е голямо, бъдете подготвени за неудобство, особено сутрин и вечер.

2. Начертайте интериора на банята

Тъй като най-трудното нещо в такава баня е нейният малък размер, препоръчително е да помислите предварително за оформлението на ВиК и мебелите. За да направите това, можете да използвате както само хартия и молив, така и специални програми .

Какво да вземете предвид в схемата за баня

Вратата трябва да се отваря навън. Или можете да използвате плъзгащ се модел.

Осигурете множество източници на светлина, а не една лампа. Колкото повече светлина е в стаята, толкова по-просторно изглежда.

От гледна точка на стилистичните особености, няма ограничения. Изберете дизайн, който съответства на целия апартамент. Ако искате визуално да разширите стаята, използвайте монохромни цветови комбинации. Ефектът от визуалното разширяване на пространството може да бъде постигнат чрез полагане на плочката не по класически начин, а по диагонал.

3. Махнете пералнята

Ако имате възможност, изнесете я в кухнята. да, има известен дискомфорт, но за сметка на площта.

4. Изберете вана или душ

Основният въпрос: какво да изберем - пълна вана или душ? Разликата е във функционалността, а за всяко решение има плюсове и минуси.

Какво да вземете предвид при избора на вана или душ

Ваната е по-универсална и е по – добър вариант, ако сте с деца. Душът се отличава с дизайнерски опции: има както модерни високотехнологични модели, така и по-прости в скандинавски стил.

5. Използвайте отворени рафтове

Затворени шкафове и рафтове малката баня често правят интериора по-тежък. Затова е добре  да използвате леки отворени конструкции. За тях ще трябва да полагате повече грижа, но е важен крайният ефект.  

 

5 идеи за малката баняАко не сте от щастливците, разполагащи с голяма баня, следващите пет идеи ще ви бъдат от полза
Сподели: